Vijf tips en cheats voor PlunderNauts

Vijf handige tips en cheats voor PlunderNauts op iPhone en iPad: haal meer uit de Forge, verzamel antimatter en tactieken voor aanvallen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

PlunderNauts iPhone iPadPlunderNauts is een van de nieuwste gamehits in de App Store. De gratis game waarin je als piraat ruimteschepen plundert en een eigen vloot opbouwt, beklimt de App Store al een halve week nadat het is uitgekomen. In de iCulture speelt beschrijven we vandaag geen nieuwe games, maar zetten we de handigste tips en trucs voor het originele PlunderNauts op iPhone en iPad op een rij.

1. Val niet alleen aan

Het is in confrontaties verleidelijk om recht op je tegenstander af te gaan om hem van voren of de zijkant aan te vallen. Het is echter minstens zo belangrijk om de verdediging te kiezen. Vlucht weg om je schild te herladen en sla dan hard terug naar het vijandige schip of schepen. Achter een pilaar staan helpt ook (een beetje) aanvallen af te slaan.

2. Investeer in afstand

Bij het aankopen van nieuwe onderdelen en upgrades voor je schip is het verleidelijk om vooral in schietkracht te investeren. Staar je er alleen niet blind op! Juist met het vorige punt in ogenschouw, dus om af en toe te vluchten en specialiteiten op te laden, is het handig om ook in lange afstand-lasers te investeren. Die komen twee (!) keer zo ver als conventionele kannonen. Zo kan jij de tegenstander nog wel raken, maar hij jou niet.

PlunderNauts luchtgevechten iOS

3. Vijf tips voor uitrusting en de Forge

De materialen die je overhoudt aan gevechten en zelf ontwikkelt, kan je verkopen voor geld. Maar er zijn nog veel handigere dingen om mee te doen, die essentieel zijn om beter te worden in gevechten:

  • Kijk elk half uur voor nieuwe uitrusting in je eigen store. Als je een spelersniveau omhoog bent gegaan, zul je zien dat de nieuwe uitrusting op je nieuwe spelersniveau zit. Die is vaak beter dan degene die je al hebt.
  • Als je nog uitrusting hebt die onder je huidige niveau valt, stop dan drie stukken uitrusting in de Forge en je krijgt nieuwe uitrusting in je eigen niveau.
  • Combineer je suf: probeer de elementen die je in de store hebt altijd bij elkaar te voegen – er kan zomaar ineens een zeldzaam stuk bewapening bijkomen. Verkoop het pas als het echt niks is.
  • In plaats van losse materialen, kan je ook hele ruimteschepen in de Forge zetten. Zet je schip in één slot, de blauwdrukken in de volgende en de onderdelen in de derde. Je krijgt nu niet zomaar een nieuw ruimteschip, maar verbeterd die van jezelf. Je kan zelfs drie ruimteschepen in de Forge zetten om een nieuw, veel beter ruimteschip te maken.
  • Moet je lang wachten op een Forge? Spoel de tijd op de iPhone of iPad vooruit! Maar daarover later meer.

4. Antimatter sparen, krijgen en uitgeven

Antimatter is de premium munteenheid in het spel; je hebt de paarse valuta nodig voor de betere schepen en uitrusting. Een paar tips:

  • Bewaar antimatter voor de echt grote jongens. Laat je niet verleiden tot aankopen waar je met een beetje doorspelen ook wel aan kan komen via je store of overwinningen. De echt goede schepen en specialiteiten zijn duur en antimatter is daarbij meer dan welkom.
  • Om aan veel goud en antimatter te komen, speel je levels waarin je schatkisten spaart en het opneemt tegen kanonnen en andere gevaren. Verzamel alle schatkisten op één na en laat je doodmaken. Het level is voorbij, maar je houdt alle buit. Deze levels kan je zo blijven spelen.

5. Verzet de tijd op je iPhone of iPad

Het blijft een flauw trucje en de meeste gratis games zijn er allang niet meer vatbaar voor, maar PlunderNauts vaak (niet alijd!) dus wel. Als je door je energiebalk heen bent, zet je de tijd van de iPhone of iPad naar voren en heb je weer volle energie om verder te spelen. Na de game te openen, kan je de tijd op je apparaat gewoon weer normaal zetten.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:35
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.