iculture-biz
iCulture Biz

Box voegt tekstverwerker Box Notes toe aan mobiele app

Box laat je met Box Notes veilig samenwerken aan documenten. Je kunt met meerdere mensen aanpassingen doen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

boxnotesBox introduceerde een maand geleden de functie Box Notes, waarmee je beveiligd kunt samenwerken met anderen. Vanaf vandaag zit de Box Notes-functie nu ook in de iPhone- en iPad-app van Box. Handig voor mensen die zakelijk moeten vergaderen op afstand. Box Notes maakt het makkelijker om samen te werken aan een document, waarbij je live wijzigingen te zien krijgt. Je kunt tegelijk wijzigingen aanbrengen in een document, waarbij het niet uitmaakt of de deelnemers op kantoor of in de trein zitten. Er is een belangrijk punt waarmee Box Notes zich probeert te onderscheiden ten opzichte van al langer bestaande oplossingen om samen te werken: de beveiliging is extra goed geregeld.

In mei 2014 ging Box Notes van start op de desktop. Het idee was een lichtgewicht notitie-app waarmee je content kunt maken. Later is Box ook van plan om apps op het gebied van productiviteit uit te brengen, zodat ze wat meer opschuiven richting Evernote. Om Box Notes te gebruiken hoef je geen aparte app te installeren: de notities verschijnen gewoon als media in je online opslagruimte.

box-notes

Met Box Notes probeert Box te concurreren met apps zoals Microsoft Word en OneNote, Google Docs en Keep, maar ook met gespecialiseerde diensten zoals Evernote, Any.Do, Springpad, Simplenote en Quip. Het is al een drukke markt voor tekstverwerking en notities. Box heeft Notes ontwikkeld, omdat ze denken dat klanten er profijt van kunnen hebben: een standaard ingebouwd tool om de documenten die je op Box bewaart meteen te kunnen bewerken. Qua interface voegt Notes er niet zoveel nieuws aan toe: het gewoon een tekstverwerker, met het uiterlijk van een tekstverwerker. Collega’s kunnen realtime aanpassingen doen, terwijl document aan het bekijken bent. Er zal nog een functie voor versiehistorie van documenten worden toegevoegd.

box-notes-iosVan oorsprong is Box een online opslagdienst, maar ze willen niet langer op één paard wedden. Je krijgt bij Box 10GB opslag gratis, terwijl concurrent Dropbox standaard maar 5GB geeft, maar met opties om extra opslag te verdienen. Toevallig kondigde Microsoft vandaag aan dat ze hun gratis opslagruimte bij OneDrive (voorheen SkyDrive) uitbreiden naar 15GB. Box heeft plannen om de dienst nog verder uit te breiden met apps en diensten. Er wordt gedacht aan projectplanning, beheren van groepstaken en het maken van todo-lijstjes. In de loop van de zomer komt Box Notes ook op Android-toestellen beschikbaar, zodat je eindelijk kunt samenwerken met Apple-mijdende collega’s.

Zie je Box Notes nog niet? Box is de functie geleidelijk aan het uitrollen naar gebruikers. De update van de iOS-app komt later vandaag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:34
Categorie Diensten
Onderwerpen iculture biz, online opslag, samenwerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.