ViewRanger GPS & kaarten vernieuwd op iPad en iPhone

De iPad- en iPhone-app ViewRanger GPS & kaarten heeft een nachtstand gekregen, een nieuwe indeling en neemt je route nu beter op.

ViewRanger GPS en kaarten opnemenEen nieuwe interface en een nachtzicht-modus zodat je niet verblind wordt door het scherm als je ‘s nachts onderweg bent of een route uitstippelt. Het zijn twee van de wapenfeiten van de laatste update die ViewRanger GPS & kaarten heeft aangedaan op de iPad en iPhone. De applicatie met offline te gebruiken kaarten van allerlei bronnen, biedt al tijden een keur aan gratis te gebruiken en betaalde gebiedskaarten die steeds voor andere doeleinden ontworpen zijn, zoals wandelen of fietsen.

ViewRanger biedt twee soorten kaarten. In de sectie gratis vind je wereldwijde kaarten die je kan raadplegen met een online verbinding. Als je offline te gebruiken kaarten wilt hebben die zijn toegespitst op een gebied, moet je wel de portemonnee trekken. Je koopt voorgeselecteerde kaartgebieden vanaf 5,49 euro voor een Nederlandse provincie of bakent zelf een gebied af voor 7,99 euro – waarbij je overigens wel een limiet hebt van het aantal ‘kaartentegels’ dat je mag opslaan. De kaarten gaan gepaard met routes en hun beschrijvingen.

ViewRanger lokaliseren iPad Amsterdam

Je hebt altijd de keuze uit verschillende soorten kaarten, waarvan je in de gratis sectie al even kan proeven. OpenStreetMap heeft een duidelijk stratenplan, OpenCycleMap benadrukt fietsroutes, Ski Map toont skigebieden en dan zijn er nog drie visuele varianten op OpenStreetMap. De Midnight-optie van de laatstgenoemde zorgt voor de nachtstand die de app sinds de update biedt. Helaas wordt wel gebruik gemaakt van de oudere kaarten van de dienst. Ze hebben helaas nogal grofkorrelige en daaronder onduidelijke straatnamen.

ViewRanger GPS route uitgestippeldAndere vernieuwingen aan versie 4.0 van ViewRanger GPS voor iPhone en iPad zijn te gebruiken kaarten voor Denemarken en Slowakije, een nieuwe indeling van de knoppen en menu’s en een verbeterde opnamefunctie van je route. Het is een van de opties die je vindt na een druk op de knop in de groene balk. Daar tref je ook routegidsen, een overzicht van de kaarten in je bezit, favorieten en de uitgebreide Organizer waarin je alle opgeslagen content erop kan naslaan – waaronder bijvoorbeeld je afgelegde routes die je via GPS-lokalisatie vastlegt. De specialiteit van ViewRanger is ongemoeid gelaten. Je kan tijdens het wandelen, fietsen of anderzijds een route volgen een ‘beacon’ naar een vriend die de app ook gebruikt sturen. Zo lokaliseer je elkaar op de kaart. Met die achtervang is het natuurlijk des te verleidelijker nog even dat twijfelachtige mountainbike-pad op de kaart te pakken…

Downloaden: ViewRanger GPS & kaarten (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2013, 12:31
Categorie Navigatie
Onderwerpen fietsen, kaarten, Navigatie, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.