Viber 3.0 voegt ondersteuning nieuwe desktopversies OS X en Windows toe

Belapplicatie Viber heeft een desktopversie gekregen, waardoor je makkelijker kunt praten en bellen met je vrienden vanaf je computer.

Viber for MacDe bel-app Viber heeft vandaag een desktopversie gekregen, waarmee het ook mogelijk is om met je vrienden te bellen en te chatten via internet. Viber Desktop is verkrijgbaar voor zowel Windows als OS X en biedt ook een videobelfunctie. Ook heeft de iOS-versie van de app een forse 3.0-update gekregen, waarin ondersteuning voor de desktopversie en een aantal verbeteringen te vinden zijn.

Viber Desktop is vergelijkbaar met de desktopversie van Skype, maar laat je bellen met andere Viber-gebruikers. Hierdoor biedt het programma een handige manier om Viber te gebruiken als je achter je computer zit.

De update voor de iOS-versie voegt ondersteuning voor de desktopsoftware toe, maar vertaalt de app ook naar een aantal talen – waaronder het Nederlands. Het is nu ook mogelijk om je vrienden videoberichten te sturen. Verbeterde stemsoftware moet volgens de ontwikkelaar de algemene geluidskwaliteit van je gesprekken verbeteren en notificaties binnen de app attenderen je op binnenkomende berichten.

De nieuwe desktopsoftware en verbeterde iOS-app maken Viber een geduchte concurrent voor Skype en wellicht zelfs WhatsApp. Je kunt met Viber namelijk ook gewone chatberichten uitwisselen, een functie die tevens in de desktopsoftware ondersteund. WhatsApp kan op het moment nog niet op gewone computers worden gebruikt. Viber lijkt hoe dan ook een grote vis in de vijver te zijn geworden: volgens het bedrijf achter de app telt de dienst inmiddels meer dan 200 miljoen gebruikers.

Downloaden: Viber (gratis, iPhone, iOS 4.3+)
Desktopversie: Viber.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2013, 14:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp viber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.