VI Seizoengids krijgt update: versus, snelzoeken, meer gegevens

VI Seizoengids heeft een grote update gekregen, waardoor de iPad-app van Voetbal International een rijker overzicht aan statistieken over de Eredivisie omvat. Nieuw is de Versus-mode waarin je kan vergelijken.

VI Seizoengids spelers versus Malki JankoDe VI Seizoengids heeft een grote update gekregen voor de iPad vandaag. Die maakt het naslagwerk voor de Eredivisie dit jaar vooral een stuk interactiever. Zo kan er nu gedrukt worden op spelersnamen en logo’s door de hele app heen, waardoor je meteen doorgaat naar aanverwante pagina’s. Ook kan je spelers en clubs direct met elkaar vergelijken in de lang aangekondigde Versus-stand.

Op elke club- en spelerspagina tref je nu de rode knop Versus linksonder in het scherm. Daarmee kan je een voetballer of voetbalclub vergelijken met een ander. De knop brengt je naar een apart scherm waarin je aan de rechterkant van het scherm kan scrollen totdat je het vergelijkingsmateriaal hebt gevonden.

De Versus-stand werkt aanstekelijk. Het is leuk om twee spelers direct tegen elkaar te zetten op het gebied van gespeelde wedstrijden, doelpunten, basisplaatsen, invalbeurten, behaalde kaarten en leeftijd. Datzelfde geldt voor clubs. Rechts in beeld kan je met een schildje aangeven welke categorie je met elkaar wilt vergelijken: clubs, keepers, verdedigers, middenvelders of aanvallers. In het laatste geval krijg je bijvoorbeeld alle aanvallers uit de Eredivisie naast elkaar, slechts gesorteerd op club. VI Seizoengids snelzoeken naar spelersEen zoekmogelijkheid ontbreekt helaas. Zo kan het erg lang duren voordat je bij een speler bent. Als je twee spelers of clubs hebt, druk je in het midden op de Versus-knop en zie je het vergelijk.

Op de clubpagina’s is de selectie inclusief trainer toegevoegd. Spelerspagina’s zijn voorzien van de laatste wedstrijden van een speler. Een erg fijne toevoeging is de snelzoeker rechts in het hoofdscherm (het dashboard). Nadat je het vergrootglas in hebt gedrukt, selecteer je een club en voorts razendsnel een speler. Temeer is het onbegrijpelijk dat diezelfde handige knop ontbreekt in de Versus-stand. Dat komt ook omdat de applicatie in de Versus-stand een instabiele indruk maakt. De app loopt bij ons regelmatig vast tijdens het selecteren van een nieuwe speler.

Een ander punt waarop de VI Seizoendgids verbeterd zou moeten zijn, is de snelheid op de iPad 1. Dat merken we helaas niet overal. Club- en spelerspagina’s scrollen langzaam en gegevens worden soms pas na een tijdje zichtbaar. De applicatie is er uitgebreider en gegevensrijker op geworden en met de nieuwe Versus-stand ook een stuk leuker, maar er valt helaas nog het een an ander te verbeteren.

Downloaden: VI Seizoengids (€4,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2011, 13:50
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen eredivisie, update, voetbal international

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.