Vervolg op populaire racespel DrawRace uitgekomen

DrawRace 2 is een spectaculair vervolg op DrawRace voor de iPhone en iPod touch, waarin je de lijntjes moet uittekenen op een circuit waarna de race-auto jouw lijn volgt.

DrawRace 2 bochtje op de bergDrawRace is al een oudje in de App Store. Het uit de zomer van 2009 afkomstige racespelletje genoot al langer enige bekendheid, maar werd enorm populair toen het de eerste dagen van dit jaar gratis werd aangeboden. Nu is het vervolg van DrawRace voor de iPhone en iPod touch verschenen. Je moet nog steeds de racelijn uittekenen waarop jouw auto moet proberen de race te winnen, maar voor de rest is DrawRace 2 onherkenbaar voor de fans van het eerste uur.

Waar de eerste DrawRace nog een cartoonesk spelletje was met fletse kleuren en lettertypes die ook gebruikt werden door Flight Control, spat deel twee van het scherm. De races vinden plaats in 3D, zijn voorzien van vele lichteffecten en zijn geoptimaliseerd voor het Retina-beeldscherm.

De gameplay is eigenlijk slechts op één punt aangepast. Je hebt nu de beschikking over een turbo-knop waarmee je hooguit een aantal keer in de race een versnelling kan inzetten. Ook inhoudelijk heeft DrawRace 2 het een en ander meer te bieden dan haar voorganger. De carrièremodus telt 32 tracks en weet die uit te smeren over 180 missies. Er zijn vijf skill-levels om te halen naarmate je beter wordt en gaandeweg je carrière verzamel je als het goed is, alle zestien auto’s in de game. Die vierwielers zijn onder te verdelen in de categorieén stock cars, Formule 1, rally, arctic rally en V12. Ze komen toevallig precies overeen met de klasses waarin je kan racen.

DrawRace 2 iPhone iPod touch screenshot

Rondetijden kunnen via Game Center vergeleken worden op lokale, wereldwijde en vrienden-leaderboards. Wie vrienden in de buurt heeft zitten, kan de strijd met ze aangaan via de Hot Seat-multiplayer, waarin de iPhone of iPod touch wordt doorgegeven en iedereen zijn lijntje tekent alvorens de race begint. Hoe uitgebreid de stand voor één speler ook is, dit is natuurlijk waar DrawRace allemaal om draait. Tenslotte zijn er de nieuwe speltypes World League (elke dag 4 wereldwijde uitdagingen) en Friend Challenge (vrienden uitdagen). Bij elkaar maakt het DrawRace 2 een prachtig uitziend en enorm veelzijdig pakket. Het is een spectaculair vervolgdeel op een terecht populair spel.

Downloaden: Draw Race 2 (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2011, 9:21
Categorie Games
Onderwerpen chillingo, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.