Doodle Jump nu ook op de iPad

Het populaire iPhone-spel Doodle Jump maakt de sprong naar de iPad. Een hogere resolutie is de toevoeging.

Doodle Jump iPadDoodle Jump was een van de eerste succesvolle games waarin je constant een kant op moet rennen of springen voor de iPhone. Spelers bevonden zich in een level met eindeloos veel platformen die de lucht in gaan, waar ze op springen door de iPhone naar links of rechts te tilten. Het spel baant zich nu ook een weg naar de iPad. Deze tabletvariant van het spel ondersteunt een hogere resolutie, waardoor je meer platformen op je scherm ziet hangen. Het eindeloze gespring van Doodle Jump dankte zijn succes deels aan de drang om hoge scores te halen. Ze worden namelijk niet alleen op je telefoon getoond, maar ook op leaderboards op Game Center en Facebook. Daardoor kun je met vrienden en andere spelers concurreren.

De essentie van het spel is nog hetzelfde in de iPad-uitgave, maar de hogere resolutie heeft ook effect op de spelervaring. Niet alleen zie je hierdoor meer platformen, maar de kans zit er ook in dat er meerdere monsters op je scherm verschijnen die je pad proberen te versperren. Je aandacht moet opeens op meerdere plaatsen tegelijk zijn.

Het spel bevat meerdere thema’s, die ervoor zorgen dat jij en de spelomgeving er iets anders uitzien. Een multiplayer-modus laat je racen tegen je vrienden terwijl je allebei zo hoog mogelijk probeert te komen.

Doodle Jump for iPad wordt aangeboden als aparte app, wat betekent dat iPhone-spelers hem nog een keer moeten kopen. Hij is ook iets duurder: €2,39, in plaats van de €0,79 van het origineel. Heb je geen iPhone en wil je zien of het spel wat voor je is? Afgelopen voorjaar bracht de maker gratis Doodle Jump: Hop the Movie Edition uit om de gelijknamige film te promoten. Daar bevinden zich echter niet de vele levelskins en de multiplayer van het origineel in.

Downloaden: Doodle Jump for iPad (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2011, 9:13
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.