Vergader-app Moxtra: aantekeningen opnemen en delen op YouTube

De online vergader-app Moxtra voor iPhone en iPad biedt nieuwe deelfuncties en een optie alle opgenomen aantekeningen onder elkaar te zien.

Moxtra online vergaderen iPhoneDe iOS-app Moxtra, waarmee je online kunt vergaderen en aantekeningen kan maken op gedeelde documenten, is voorzien van een eerste grote update. Moxtra 1.1 voor iPhone en iPad maakt het nu mogelijk om video’s met je audio-opname en aantekeningen op YouTube te zetten. Daarnaast is de integratie met andere applicaties verbeterd: je kan links en geselecteerde pagina’s met aantekeningen in Moxtra doorspelen naar andere apps en in andere applicaties kan je bestanden voortaan weer rechtstreeks doorzetten naar Moxtra.

Die functie is mogelijk dankzij de ‘Open in’-functie: elke applicatie die met een bepaald bestandstype overweg kan waarmee Moxtra ook uit de voeten kan, kan bestanden nu doorsturen. Zo kan je bijvoorbeeld PDF-documenten en foto’s doorsturen van mail-apps naar Moxtra.

Moxtra 1.1 heeft verder een stapel nieuwe organisatiemogelijkheden gekregen. Je kan je mappen voorzien van steekwoorden en erop sorteren en het is makkelijker geworden om personen uit te nodigen voor mappen. Het kost simpelweg minder drukken. Met de portretknop linksonder in een geopende map zie je wie er al uitgenodigd zijn voor een map en kan je via e-mail en Facebook nieuwe uitnodigingen versturen.

Moxtra Notes overzicht Moxtra aantekeningen maken iPhone-app

De aantekeningen die je maakt in Moxtra, zijn duidelijker verpakt. De zogenoemde Moxtra Notes, bestaande uit een audio-opname en/ of de aantekeningen die je aanbrengt op een document, tref je nu als document met afspeelknop in de applicatie. Zo zie je ze terug in weergave met updates in het hoofdmenu, maar ook in het nieuwe tabblad Moxtra Notes uiterst rechts. Dat is een tijdlijn van de laatste opnames onder elkaar.

Moxtra heeft een duidelijkere introductie voor nieuwe gebruikers gekregen, en heeft het inloggen en verbinden met de online opslagdiensten Dropbox en Box versimpeld. Tegenover de eerste versie is ook de privacy policy stevig onder handen genomen. De ontwikkelaar belooft geen gegevens van gebruikers door te spelen en bewaart alle documenten op beveiligde servers. Goed dat de app op dat punt is aangepakt. Bij de uitgave in januari wierpen we de privacy policy als enige minpunt op van een verder zeer veelbelovende applicatie.

Downloaden: Moxtra (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 18:42
Categorie Productiviteit
Onderwerpen aantekeningen, dropbox, moxtra, vergaderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.