iOS game-update: Sonic Dash komt morgen, Mini Ninjas en Ridiculous Fishing

Sonic Dash, Mini Ninjas en Ridiculous Fishing zijn nieuwe highscore-games voor de iPhone die je niet zomaar weglegt. Temple Run, move over?

GU WO Sonic Dash header ipad iPhoneFan van Temple Run, Jetpack Joyride, Tiny Wings, Subway Surfers of al die andere highscore-verslavingen? Dit is jouw dag als het op de iOS game-update aankomt! Vandaag bespreken we drie fonkelnieuwe highscoregames. In Mini Ninjas spring en hak je in leuke ‘platte 3D-omgevingen’ naar een recordscore en in het Nederlandse Ridiculous Fishing ga je als een gek te werk om zoveel mogelijk punten te vissen. En dan is er het deze week aangekondigde Sonic Dash: de gameplaybeelden zijn veelbelovend!

Sonic Dash komt inderdaad… morgen!

GU WO Sonic Dash iPad iPhoneHè? Dit is wel erg raar gelopen. Deze maandag berichtten we dat Sega een vacature open had staan voor Sonic Dash, dat het gameblog Kotaku daaraan verbond dat er renspelletje moest komen rond de blauwe egel en dat uitgever Sega bevestigde dat die er inderdaad aan kwam. En nu… nu staat ie al voor de deur! Sonic heeft niks van zijn snelheid verloren, dat is wel duidelijk. Sonic Dash komt aankomende nacht uit in de Nederlandse en Belgische App Store en aan de eerste gameplaybeelden is het al meteen duidelijk: het is volstrekt logisch dat deze game er komt. Sonic Dash is het rennen uit elke 3D-Sonic game tot nu toe, verpakt in de formule van Temple Run. Je rent en rolt zo lang als je kunt om ringen op te pakken, onder objecten door te rollen, over ravijnen te springen en om tegenstanders te ‘dashen’ en ze zo uit te schakelen. Niet met kantelbewegingen, maar door van baan naar baan te vegen als in Agent Dash. Je begint natuurlijk met rennen in de groene Green Hill Zone, maar zal ook door andere bekende Sonic-decors heen zoeven. De lange gameplayvideo hieronder van TouchArcade geeft weg dat het spel de vibe van zijn grote spelcomputerbroers helemaal te pakken heeft, al kunnen we het spel nog niet betrappen op loopings. Maar onverlet: dit is de game die Sonic na het suffe Sonic Jump écht recht lijkt te doen op de iPhone en iPad. Hoe goed het is? Nog één nachtje slapen. Sonic Dash gaat 1,79 euro kosten.

Mini Ninjas: rennen en vechten

GU Mini Ninjas iPhone iPadSlim van de Mini Ninjas. Ook zij maken de overstap van de grote spelcomputer naar de iPhone en iPad, maar wel tactisch één dag voordat Sonic het doet en de meeste andere games er aandachtsgewijs van in de schaduw staan. Mini Ninjas is óók een spelletje waarin je zolang mogelijk doorrent voor een highscore, maar dan wel ‘ouderwets’ vanaf de zijkant bekeken. Toch doet het spel het in hetzelfde 3D als de eerder uitgebrachte consolegame. Zo is de gameplay plat, maar hebben de omgevingen op het oog wel diepte. In Mini Ninjas stijgt een grote draak op in het begin en die transformeert het type level waar je doorheen rent voor je. Je weet van tevoren niet of je door een dorp sjokt, door een bos of springt en slaat door de sneeuw. Dat zijn je twee acties: springen en slaan – en ze kunnen ook gecombineerd worden voor een pak slaag in de lucht. Het goede aan Mini Ninjas is dat het vooral niet te makkelijk is. Wij zagen onze eerste pogingen al binnen korte tijd stranden en je bent slechts een ‘opnieuw’ knop en minder dan een paar tellen verwijderd van een nieuwe poging. Zo is het spel lekker herspeelbaar en kan je opnieuw samuraistrijders doorklieven en munten oppakken in sprongen. Daarmee koop je in de winkel in de applicatie nieuwe specialiteiten die pogingen natuurlijk kunnen verlengen. Het principe is bekend en Mini Ninjas voegt er ook eigenlijk niks aan toe, maar het spel speelt wel soepel, ziet er verzorgd uit en laat je lekker snel beginnen aan de volgende highscorepoging.
Downloaden: Mini Ninjas (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Ridiculous Fishing

Ridiculous Fishing van VlambeerWe schreven al eens eerder over Ridiculous Fishing van het Nederlandse Vlambeer… de eerste keer was zelfs al he-le-maal terug in juni 2011. Toen was het al bekend dat de ontwikkelaar het spelletje zou worden uitgebracht naar de iPhone. Anderhalf jaar en een lange strijd van e-mails over een kloon op de iPhone en iPod touch later, staat er eindelijk een releasedatum op het doorgedraaide visspelletje: 14 maart. Nu heeft Vlambeer, overigens ook de ontwikkelaar van ex-Game van de Week Super Crate Box, op geheel eigen wijze een trailer van het spel vrijgegeven. Nog geen acht seconde duurt ie, en in sneltreinvaart krijg je alledrie de onderdelen van het spel te zien. 1) Gooi je vishengel zo ver mogelijk uit onder water door alle vissen te ontwijken. 2) Neem zoveel mogelijk waardevolle vissen mee op de terugweg naar de oppervlakte. 3) Lanceer ze in de lucht en schiet ze daar aan gort voor geld. Met dat geld koop je natuurlijk betere wapens, toegang tot nieuwe gebieden, langere hengels en meer. Ridiculous Fishing is inderdaad gek. En dat niet alleen… proefondervindelijk weten we dat het alvast gek verslavend is ook. 14 Maart meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 19:38
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, ninja, ridiculous fishing, sonic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.