Verbs IM-ontwikkelaar werkt aan taakmanager Steps voor iPhone

De makers van Verb zijn bezig met een nieuwe takenlijst met de naam Steps. Het idee is wel wat te vergelijken met de onlangs aangekondigde takenlijst Clear van RealMac.

stepsDe makers van de populaire IM-applicatie Verbs werken aan een takenlijst-app. Die lijkt in veel opzichten op de eerder aangekondigde app Clear, een takenlijst-app van Realmac Software waar erg naar wordt uitgekeken en die aanstaande woensdag in de App Store zal verschijnen. Het enthousiasme rondom deze nieuwe app is zelfs zo groot, dat de eerste kloon al in de App Store was verschenen (en weggehaald), nog voordat de originele app klaar is. We zijn dan ook benieuwd hoe snel Steps voor iPhone wordt nageaapt.

Steps kiest voor een blauw thema en een eenvoudige interface. De filosofie achter de app is dat je alle informatie op één scherm kunt zien en alles met één hand kunt bedienen. De Open-lijst laat je alle openstaande taken zien en de Closed-lijst toont alle reeds afgevinkte taken. Taken die zijn afgerond worden dan ook verplaatst van de Open- naar Closed-lijst. De ontwikkelaars hebben ook voor een zogenaamde ‘maturity status’ gekozen: hoe dichter de deadline van een taak dichterbij komt, hoe meer de taak rood kleurt. Hieronder is een promofilmpje te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2012, 14:43
Categorie Productiviteit
Onderwerpen clear, takenlijst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.