Verbeterdebuurt: gebruik je iPhone om problemen in de buurt te melden

Verbeterdebuurt is een nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie waarmee je meldingen in de buurt kunt doen. Ook kun je er suggesties kwijt.

verbeter de buurtVandaag is Verbeterdebuurt gelanceerd, een nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie waarmee je problemen in de buurt kunt melden aan de gemeente. Ook kun je suggesties geven over verbeteringen die in de buurt kunnen worden doorgevoerd. Verbeterdebuurt onderscheidt zich van de al bestaande apps door het feit dat er een community-aanpak achter zit. Het gaat niet om het melden alleen, maar je kunt ook zien wat er in je buurt speelt en welke meldingen buren hebben gedaan.


Verbeterdebuurt maakt gebruik van Google Maps om de locatie te bepalen. Je maakt een foto en vult een omschrijving in en de makers van de app zorgen dat de melding bij de juiste gemeente terechtkomt. Alle meldingen die via de iPhone zijn gedaan, zijn ook meteen te zien op de website verbeterdebuurt.nl. Deze website werd in april gelanceerd, met als doel om burgers en overheden dichter bij elkaar te brengen.

Lees meer over de beste buurtapps in ons overzicht.

verbeterdebuurt iphoneDe app van Verbeterdebuurt bevat vier tabbladen: een kaart waar je kunt zien waar meldingen zijn gedaan, een tabblad om zelf een melding in te sturen en een tabblad om je eerder gedane meldingen te bekijken. Ook is er een tabblad met wat instellingen. De app is met subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken gemaakt.

Downloaden: Verbeterdebuurt (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2010, 11:11
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp overheid
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.