Veency maakt van je iPhone een VNC-server

Veency is de eerste VNC-server voor de iPhone. De omgekeerde oplossing waarbij de iPhone een VNC-client wordt zijn er al genoeg, maar Veency gemaakt door Saurik is nieuw.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

VeencyVeency is de eerste VNC-server voor de iPhone, die via Cydia beschikbaar wordt gesteld en dus een jailbreak vereist. Eerder waren er al oplossingen waarbij de VNC-server op de computer draait, waarbij de iPhone dan dienstdoet als draadloze afstandsbediening voor PC of Mac. Het omgekeerde is iets lastiger te realiseren maar Veency, gemaakt door Jay Freeman (Saurik) is het gelukt. Heb je het geïnstalleerd, dan kun je vanaf de Mac of vanaf een Windows-computer toegang krijgen tot de iPhone.


Je kunt bijvoorbeeld het toetsenbord van je PC gebruiken om tekst in te voeren in een SMS-bericht of met de muis rondklikken op de iPhone zonder het scherm te hoeven aanraken. Handig als komende winter de verwarming uitvalt en je met handschoenen je iPhone probeert te bedienen. Of misschien ook handig als je je computer met spraakherkenning bedient en dat ook op de iPhone wilt gebruiken. Even zonder gekheid: het intikken van lange teksten op de iPhone wordt met Veency een stuk makkelijker.

Twee minpunten nog: de homeknop en de zoom-vingerbeweging zijn op dit moment nog niet te gebruiken. Bovendien reageert de iPhone nog niet helemaal realtime op je aanwijzingen. Hieronder een video waarmee je een indruk krijgt of het de moeite waard is om te installeren.

Op de desktop heb je een VNC-client nodig: dat kan Apple Remote Desktop, Chicken of the VNC (Mac) of RealVNC (Windows) zijn.

Tipgever: Michael

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2009 om 22:56
Onderwerp
Categorie
Diensten
30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.