RunGap voor iPhone brengt sportactiviteiten samen van Nike, Runkeeper en meer

RunGap is een dienst waarmee je tracks van sportdiensten als Strava, RunKeeper en Nike+ kunt samenbrengen in één app.

rungap-kaartjeRunGap brengt de sportactiviteiten van 10 populaire sporttrackers samen. Hardlopen met Nike, Runkeeper, Runtastic of Endomondo, fietsen met Strava of wandelen met MapMyFitness: de app RunGap leest het allemaal in. Echt zo’n app waarvan je als sporter denkt: dat had ik eerder moeten weten! Het resultaat is een lijst met activiteiten die je eerder hebt gedaan, inclusief kaartje en bijbehorende data zoals snelheid, afgelegde afstand en tijdsduur. Handig voor mensen die meerdere fitnesstrackers gebruiken en een uitkomst voor mensen die ooit zijn overgestapt van de ene naar de andere dienst.

RunGap werd getipt door iCulture-lezer Kevin en is gratis te downloaden. Zelf gebruik ik Runkeeper en Nike+, dus het was op deze zondagmiddag meteen een mooie test om te kijken of het daadwerkelijk werkt met het altijd lastige Nike. Er zijn maar weinig apps die gegevens van Nike+ kunnen inlezen, omdat Nike het liefst alles op eigen houtje doet. Na het inloggen met beide accounts moet je RunGap een tijdlang geopend houden. Tijd dus voor een kop koffie, want zodra je de app verlaat om iets anders te gaan doen, stopt het importeren van de data. Als er een aantal tracks zijn ingelezen kun je wel alvast gaan kijken wat RunGap ervan heeft gemaakt.

rungap diensten rungap-2
Hierboven enkele fiets- en wandeltochten die ik met Nike+ en RunKeeper heb gemaakt, ingelezen door RunGap.

Uiteindelijk heb ik 119 tracks van RunKeeper en 42 tracks van Nike+ geïmporteerd. Dat duurde zo’n tien minuten. Daarna was de app nog een tijdje druk met de wat onduidelijke activiteit ‘mingling…’. Maar goed, je kunt alvast wel door al je activiteiten gaan bladeren. Via het ‘hamburgermenu’ linksboven kun je naar de lijst met activiteiten of naar de tracks. Beide tonen ongeveer dezelfde info: kaartjes waar je de activiteit hebt uitgevoerd, datum, afstand, tijdsduur en snelheid (afwisselend in km/hr of min/km, afhankelijk van de gebruikte dienst).

Exporteren naar Dropbox

Maar daar houdt de lol van RunGap niet op, want er zitten nóg twee handige opties in deze app: je kunt losse tracks of alle nieuwe tracks exporteren! Zo kun je bijvoorbeeld alle data uit Nike+ op de computer verder analyseren. Voorzover ik weet is dat bij Nike+ niet zomaar toegestaan. RunGap doet het wel en levert de data af in een speciaal mapje op Dropbox. Delen naar je Facebook-tijdlijn of Dailymile kan ook, maar voor veel mensen zal het exporteren naar Dropbox het meest interessant zijn. Dan kun je er immers nog van alles mee doen. Het levert een reeks zipbestanden op, die herkenbaar zijn aan hun naam: nk***.zip bevat data van Nike, rk***.zip bevat data van RunKeeper. Als je ze uitpakt krijg je twee json-bestandjes die je met een teksteditor kunt openen. De ene bevat metadata, de andere de ruwe data.

gezipte info rungap

Je kunt de data ook delen via Twitter, iMessage en e-mail. En als je wilt valsspelen kun je de data ook nog bewerken. Een andere mooie mogelijkheid is het bekijken van een grafiek. Die heb je bij de meeste sportdiensten al, maar RunGap biedt ze nog eens extra aan in de app. RunGap interpreteert de datasets van andere apps en zet ze om naar eigen kaartjes, grafieken en bestanden met metadata. Een uitkomst als je meer wilt doen met je gegevens. RunGap ondersteunt Garmin Connect, RunKeeper, Endomondo, Nike+, MapMyFitness, Strava, Runtastic, Magellan Active en Facebook (al is die laatste geen sportapp).

fietstocht-grafiek

Downloaden: RunGap (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2013, 13:58
Categorie Sport
Onderwerpen hardlopen, nike, runkeeper, runtastic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.