Vanavond.tv: nieuwe gratis televisiegids-app voor iPad

Vanavond.tv is weer een nieuwe tv-gids voor de iPad, met een simpel zenderoverzicht, films, kijktips en een nu & straks-overzicht.

Vanavond.tv filmoverzichtEr zijn al best wat Nederlandse televisiegidsen verkrijgbaar voor de iPad, maar TVGiDS.tv die zelf al een iPad-app heeft, zag nog wel een gaatje in de markt. Vanavond.tv is volgens de website en app-bouwer ‘de digitale tv-gids in zijn puurste vorm’ en gebruikt de layout van papieren televisiegidsen. Alle zenders staan naast elkaar met de uitzendingen onder elkaar gezet. Het huidige programma staat bovenaan afgebeeld en met een tik op een uitzending, lees je details.

De Nederlandse televisiegids iFanzy gebruikt hetzelfde overzicht, maar stopt die nog wel achter een extra knop vanuit een apart hoofdmenu. Bij Vanavond.tv is het zenderoverzicht het eerste wat je ziet, maar het beeld wordt wel gestoord door een reclamebanner onderin het scherm. Dat is het verdienmodel van Vanavond.tv en vast de reden dat TVGiDS.tv na een eigen app, nu alwéér een applicatie uitbrengt die eigenlijk de eerdere app beconcurreert: het is gewoon de volgende bron van inkomsten. Je kan de reclame in de app wegkopen voor eenmalig 89 cent.

Vanavond.tv zenders naast elkaarToch is het zenderoverzicht niet de enige functie van Vanavond.tv. De premise van ‘de puurste vorm’ gaat overboord dankzij het filmoverzicht onder het tweede tabblad in de menubalk links. Daarin tref je grote filmposters van de films die op de dag draaien. Je ziet bij elke poster het tijdstip en de zender erin. Alleen de films van de zenders die je selecteert voor het zenderoverzicht, komen ertussen te staan. De posters staan opgedeeld per dag. Je kan helaas geen alarmbericht instellen voor het moment dat de film begint. Wel kan je een video bekijken, zie je de IMDb-score en kan je de filmaankondiging delen op Twitter of Facebook. Details over een programma verschijnen immer bovenin beeld, in een strook die je weer eenvoudig wegdrukt.

Vanavond.tv is verder voorzien van een tips-overzicht dat er net zo uitziet als het filmoverzicht, en een nu & straks-overzicht maakt het af. Je kan de applicatie daarom onmogelijk een afgeslankte, of pure, versie van andere televisiegids-apps noemen. Hij ontbeert de optie pushberichten te verzenden voor programma’s, maar heeft verder de bekende overzichten. Helaas werkt de app net niet helemaal soepel, net als vrijwel alle andere televisiegids-apps (maar in mindere mate iFanzy). Het scrollen gaat af en toe wat stoterig. De nieuwe gids is dus vooral een smaakkwestie.

Downloaden: Vanavond.tv (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 15:11
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.