Unhand-Me-icon

Review: Unhand Me! schreeuwt het uit als iemand je iPhone oppakt

Unhand Me! geeft je iPhone een extra alarm, dat het uitschreeuwt zodra iemand het toestel oppakt. Vanaf de Apple Watch blijf je op de hoogte en kun je het geluid weer uitzetten.

Unhand-Me-icon Als je de Apple Watch fanatiek draagt, blijft je iPhone waarschijnlijk steeds vaker in je broekzak of tas zitten. Notificaties en berichtjes check je immers snel via je pols, maar daardoor ligt je iPhone wel uit het zicht. Met Unhand Me! voeg je een extra beveiliging toe, die je toestel het uit laat schreeuwen als iemand hem oppakt.

Met Unhand Me! (link) geef je de Apple Watch een nieuwe manier om je iPhone te beschermen tegen mensen die er ongevraagd mee aan de slag willen. Unhand Me benut de bewegingssensoren in de iPhone zodat de app weet wanneer hij wordt opgepakt. De app combineert dit met de mogelijkheid om het toestel hardop iets uit te laten spreken.

Bedien Unhand Me! met de Apple Watch

In de praktijk werkt dat zo: nadat je Unhand Me! hebt ingesteld leg je de iPhone neer zoals je dat normaal gesproken ook altijd doet. Als jij hem later op wilt pakken zet je de app via de Apple Watch op non-actief, maar anderen hebben deze optie natuurlijk niet. Zodra iemand anders je iPhone oppakt spreekt het toestel een vooraf ingestelde boodschap uit (“Leg neer jij!”) en stuurt direct een bericht naar de Apple Watch of ander gekoppeld iDevice.

Unhand-Me Unhand-Me

Als dit er niet voor zorgt dat je iPhone weer teruggelegd wordt, speelt Unhand Me! een opvallend geluidseffect af zoals een schreeuw, scheet of toeter. Je bent volledig vrij om je eigen geluidseffect te kiezen, en omdat de Nederlandse Siri-stem er ook tussen zit, worden Nederlandse zinnen ook luid en duidelijk uitgesproken. Tegen die tijd ben jij waarschijnlijk al naar de locatie van je telefoon gehold, maar ook als je iPhone daadwerkelijk wordt gestolen kan de app je een handje helpen.

Perimeters van Unhand Me!

De bovengenoemde functies van Unhand Me! zijn namelijk leuk om te installeren om te ontdekken wie er in je gezin of op je werk je iPhone vastpakt, maar zullen een dief niet tegenhouden. Voor die serieuze gevallen heeft de app de Perimeters toegevoegd. Op basis van je locatiegegevens stelt Unhand Me! een gebied in dat de iPhone niet mag verlaten.

Unhand-Me-Watch Unhand-Me-Watch

Zodra de telefoon toch buiten deze zone komt, gaat het alarm af en kun je zelfs automatisch een tweet laten versturen met de locatiegegevens van de iPhone. Handig, want in dat geval is de iPhone waarschijnlijk buiten bereik van de Apple Watch en kun je daar dus geen notificaties op ontvangen. Ook kun je andere Unhand Me! gebruikers op dat moment waarschuwen met een bericht.

Unhand Me! werkt (uiteraard) ook als het toestel vergrendeld is, en ook als de iPhone op stil staat speelt de app het geluid af. De Apple Watch-app is erg simpel, maar omdat je het alarm vanuit de notificatie uit kunt zetten zul je deze nauwelijks gebruiken. Wel is er de mogelijkheid om een complicatie in te stellen op je wijzerplaat, zodat je er snel toegang tot hebt.

De makers van de app benadrukken dat Unhand Me! geen vervanger van Apple’s Zoek Mijn iPhone is. Unhand Me! is juist bedoeld voor de periode voordat je Zoek Mijn iPhone nodig hebt: wie weet betrap je er een dief op heterdaad mee of schrik je hem door het harde geschreeuw af.

Unhand-Me Unhand-Me

Conclusie Unhand Me review

Unhand Me! is een originele manier om je iPhone te beschermen die ook echt werkt, zo bleek uit onze test. In de instellingen van de app ben je bovendien volledig vrij om alles naar eigen smaak in te stellen, inclusief de radius van de Perimeter-modus en de gevoeligheid van de bewegingssensor. Tijdens het testen liep de Watch-app regelmatig vast, maar omdat we eigenlijk alleen de interactieve notificaties gebruikten hadden we hier weinig last van. Unhand Me! is geen app die je altijd activeert als je de iPhone even ergens weglegt, maar het kan je wel extra gerustheid geven als je bang bent dat iemand er mee aan de haal gaat.

Pluspunten

  • Origineel idee dat ook echt werkt
  • Veel vrijheid om app in te stellen
  • Simpel en snel in gebruik

Minpunten

  • Apple Watch-app loopt regelmatig vast

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2016, 10:26
Categorie Productiviteit
Onderwerpen alarm, beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.