Uitzending Gemist voor iPhone nu in de App Store (Update)

De applicatie van Uitzending Gemist staat na lang wachten eindelijk in de App Store. Deze werkt ook over het 3G-netwerk. Het is mogelijk om programma's van maximaal acht dagen terug te bekijken.
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

Uitzending GemistWe hebben er even op moeten wachten, maar nu staat de applicatie van Uitzending Gemist eindelijk in de App Store. Met deze applicatie is het mogelijk om televisie-uitzendingen van de Publieke Omroep terug te kijken. De applicatie werd medio juli ingeleverd bij Apple. Begin september werd hij afgekeurd omdat je naast Wi-Fi ook video’s kon afspelen via het 3G-netwerk. De ontwikkelaars gingen hier niet mee akkoord en stuurden dezelfde versie nogmaals naar Apple. Nu staat de applicatie in de App Store en is te gebruiken met het 3G-netwerk.


Wat opvalt, is dat je minstens 17 jaar moet zijn om de applicatie te kunnen downloaden. Er kan namelijk realistisch geweld, bloot en horror voorkomen in de televisie-programma’s. In totaal zijn er wel acht redenen voor het weren van de applicatie voor jongeren onder de 17.
Het is mogelijk om programma’s van maximaal acht dagen terug te bekijken. Zit je op een Wi-Fi-netwerk, dan kijk je in een betere kwaliteit dan op het 3G-netwerk.

Tweakers weet bij monde van NPO-woordvoerder Gerald van der Wijngaart te melden dat de goedkeuring van Uitzending Gemist voor een zeer groot deel te danken is aan de inmenging van T-Mobile. T-Mobile heeft bij Apple aangegeven dat er wat hun betreft geen reden was om de 3G-functionaliteit te verwijderen en heeft er bij Apple op aangedrongen Uitzending Gemist toch goed te keuren: “Ons 3g-netwerk kan de applicatie makkelijk aan”, aldus T-Mobile-woordvoerster Priscilla Tomasoa.

Gonny maakte in juli al een exclusieve preview. In onderstaande video wordt de applicatie door haar gedemonstreerd.

Downloaden: Uitzending Gemist (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 21:45
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen omroep, uitzending gemist
120 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.