Takenapp Todoist nu ook op iPad

De takenapp Todoist is voor het eerst verkrijgbaar voor de iPad, heeft een nieuwe look en kan taken voltooien door te swipen.

Todoist logo
De productiviteitsapp Todoist was al eerder op allerlei andere platformen verkrijgbaar, zoals de iPhone. Deze app is na een update ook geschikt voor de iPad. Het takenmenu dat op de iPhone van links in beeld verschijnt, staat in de iPad-versie altijd in beeld. De kracht van de Todoist-dienst is dat je gegevens op veel platformen beschikbaar zijn, bijvoorbeeld op de iPhone of in je browser op Mac en pc. Met een nieuwe mailfunctie kun je onderweg nog makkelijker taken toevoegen. De dienst is gratis maar biedt wel een premium account voor een aantal onderdelen die in andere apps vaak gratis zijn.

Todoist menuTodoist kenmerkt zich door een simpel opzet die op een elegante, sobere wijze in beeld wordt gebracht. Na een account via e-mail of Google-account te hebben gemaakt kom je meteen in een overzichtelijk takenlijst met een witte achtergrond en een zwarte menubalk. Een taak kan los worden toevoegd, met een datum en prioriteit, of kan in een zelf te creëren project worden ingedeeld. Via de knop Filters kun je in één keer een overzicht krijgen van bijvoorbeeld alle actieve taken met de hoogste prioriteit. Een taak kun je aantikken voor meer opties of swipen om hem te voltooien. De app synchroniseert automatisch alle taken, maar kan gelukkig ook offline worden gebruikt.

Een nadeel van Todoist is dat vrij veel basisfuncties pas mogelijk zijn als je een premiumaccount neemt. Voor €25,99 per jaar kun je gedetailleerde notities toevoegen aan taken, mag je filters aanmaken en kun je aan de slag labels en kleurcodes voor je taken. Ook ontvang je pas na betaling notificaties en berichten via e-mail en sms over je taken. Daarom lijkt Todoist vooral geschikt voor bedrijven en organisaties. Vooral de ondersteuning van zo veel platformen, waaronder zelfs browserplugins en integratie in Outlook, is dan een groot voordeel.

Downloaden: Todoist (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2013, 12:30
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.