Uitslag: wat zijn de favoriete iPhone-applicaties?

We vroegen iPhoneclub-bezoekers om een screenshot van hun favoriete applicaties te maken. Dat leverde 164 afbeeldingen van iPhone schermen op, waaruit we een top 10 hebben samengesteld. Wat is de favoriete applicatie van onze bezoekers?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

springboard
We vroegen jullie om een screenshot van je favoriete applicaties te maken en daar is massaal gehoor aan gegeven: 162 springboards met applicaties hebben we binnengekregen. Eén ding werd daarbij wel duidelijk: er is een applicatie die er met kop en schouders bovenuit steekt en vaker geïnstalleerd wordt dan alle andere. De ultieme winnaar is Nu.nl die op maar liefst 72 van de ingediende screenshots voorkomt.


In de App Store kun je zien welke applicaties tijdelijk op nummer 1 staan, maar wat je niet ziet is welke applicaties over langere tijd in gebruik blijven. Welke applicaties zijn bij mensen nu echt favoriet? Het is interessant om te zien dat de variatie aan applicaties die jullie hebben ingestuurd enorm groot is. Er zijn heel wat applicaties en games die maar één fan hebben.

Toch zijn er ook een aantal applicaties (maar dat is eigenlijk een vrij beperkte groep) die bijna iedereen heeft en die je als een must-have zou kunnen beschouwen. Welke apps zijn de winnaars? Hieronder de Top 10 zoals wij die uit jullie screenshots gedestilleerd hebben:

  1. NU: 72 maal (Review, App Store)
  2. Shazam: 68 maal (Nieuwsitem, App Store)
  3. Hyves: 63 maal (Review, App Store)
  4. NOS Teletekst: 56 maal (Nieuwsitem, App Store)
  5. Buienradar.nl: 54 maal (Mini-review, App Store)
  6. Trein: 44 maal (Nieuwsitem, App Store)
  7. Google Earth: 37 maal (Eerste indruk, App Store)
  8. Remote: 33 maal (Uitleg, App Store)
  9. Belstatus: 29 maal (Nieuwsitem, App Store)
  10. Google Mobile (Nieuwsitem, App Store) en Tunin.FM: 27 maal (Nieuwsitem, App Store)

Alleen Trein en Belstatus zijn betaalde applicaties. Er zijn in totaal 629 verschillende applicaties en webclips aangemeld. Erg makkelijk werd het tellen ons niet gemaakt: sommige mensen vinden het leuk om geen titels bij iconen te plaatsen (lekker puzzelen!), gebruiken doorzichtige iconen (fraai!), een zeer bijzonder thema waarbij alle originele iconen zijn vervangen, gebruiken de FiveColumnSpringBoard jailbreak-applicatie om nog meer iconen kwijt te kunnen (en dus meer telwerk voor ons) of Categories voor mapindeling (is geteld als één applicatie). Na bijna anderhalve dag naar Excel en 162 Springboards te hebben gestaard hebben we gelukkig een mooie lijst kunnen maken. In deze lijst zijn de standaard iPhone-applicaties niet meegerekend en hebben we ook een bepaald soort applicaties niet meegeteld. Hopelijk hebben we verder geen telfouten gemaakt en zijn we geen applicaties vergeten.

Dit is de totale tabel zoals we uit jullie screenshots gedestilleerd hebben.

Bekijk grafiek.

Het volledige overzicht van screenshots is op Flickr te vinden: iPhoneclub Springboard-overzicht.

We willen in de toekomst meer met dit format gaan doen, dus stay tuned!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

56 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.