Treinreizen plannen met nieuwe applicatie Trein

Trein is een nieuwe Nederlandse applicatie in de App Store waarmee je treinreizen kunt plannen. De applicatie laat zien op welk perron je moet zijn, waar vertragingen zijn en je kunt geplande reizen opslaan.

Trein - bekijk NS.nl in een geoptimaliseerde vormIn de App Store is een nieuwe Nederlandstalige applicatie verschenen met de veelzeggende naam Trein. Met Trein kun je kijken waar vertragingen zijn en op welk perron je moet zijn om je aansluiting te halen. Trein geeft de actuele vertrektijden weer voor stations die je zelf hebt gekozen. Met de planfunctie kun je verschillende reizen plannen en de resultaten opslaan voor later gebruik. Daarnaast kun je de actuele storingen bekijken of je favoriete vertrekstation opgeven. In feite geeft de applicatie alle gegevens weer die je ook op de NS-site had kunnen vinden, maar dan in een geoptimaliseerd formaat en in een iets fraaier jasje.


De applicatie is niet gemaakt door de NS, maar door een onafhankelijke ontwikkelaar, Dennis Stevense. Wij probeerden de applicatie alvast uit en waren wel onder de indruk: Trein is mooi ontworpen en biedt precies de functionaliteit die je onderweg nodig hebt. De prijs van €2,39 is misschien wel even slikken voor een applicatie waarvan je alle informatie ook online had kunnen vinden, maar je kunt het ook zo bekijken: voor de prijs van een kop koffie heb je een applicatie waar je veel langer plezier van hebt.

Installeren: Trein (€2,39), meer info: Dennis Stevense

Met dank aan Richard en Lennart voor de tip!

Reacties: 61 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.