Ubisoft wil Wii U-spellen uitbrengen op tablets en smartphones

Ubisoft's CEO Yves Guillemot zegt dat spellen voor de Wii U makkelijk geport kunnen worden naar smartphones en tablets zoals de iPhone en iPad. Daarom zullen wellicht veel grote games naar de iPad komen.

Wii U Assassin's CreedNintendo heeft deze week de Wii U gedemonstreerd, een nieuwe spelcomputer met een tablet waarop je games op je tv kunt besturen. Het kan lastig zijn om spellen speciaal voor dit platform uit te brengen op andere spelcomputers, maar volgens Ubisoft is het vrij makkelijk om deze spellen uit te brengen op smartphones en tablets. Dit zou betekenen dat veel grote games van de uitgever mogelijk ook voor de iPhone en iPad zullen verschijnen.

Ubisoft’s CEO Yves Guillemot zei het volgende tijdens de gamebeurs E3:

Nieuwe content kan niet worden overgeheveld naar andere apparaten [zoals de Xbox 360 en Playstation 3], maar je kunt het wel uitbrengen op mobiele telefoons en tablets. Op deze manier kun je dingen maken voor tablets en smartphones die goed werken met je product.

Je moet iets specifieks maken om geld te verdienen met de Wii U, maar het is ook een opening om aan de slag te gaan met tablets en smartphones, omdat dit dankzij het touchscreen min of meer dezelfde platformen zijn.

De Wii U lijkt niet alleen op de iPad dankzij zijn touchscreen: de mogelijkheid om spellen via AirPlay Mirroring te spelen op een Apple TV zorgt ervoor dat het spel op je televisie ook echt je interactie op de iPad kan complimenteren. De iPad en Wii U verschillen echter nog wel op één belangrijk aspect: de Wii U heeft ook fysieke knoppen, terwijl je iPad-spellen alleen op het scherm kunt besturen.

Ubisoft liet op E3 verschillende spellen voor de Wii U zien, waaronder Assassin’s Creed III, ZombiU en Just Dance 4. Het is nog niet duidelijk of één van deze spellen later in de App Store zal verschijnen, maar na Guillemot’s uitspraken lijkt dit wel waarschijnlijker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 9:28
Categorie Games
Onderwerpen nintendo, ubisoft, wii

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.