Gerucht: ‘Apple gaat binnenkort gamecontroller aankondigen op evenement’ [Update]

Apple gaat wellicht een gamecontroller aankondigen. Volgens ontwikkelaars die op GDC 2013 aanwezig waren, heeft Apple de plannen met ze besproken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple game controllerVolgens de website Pocketgamer gaat Apple binnenkort een gamecontroller aankondigen. Apple zou tijdens de gameontwikkelaarsconferentie GDC geheime afspraken met ontwikkelaars hebben georganiseerd, om de plannen te bespreken. Het achterliggende plan is dat er voldoende games beschikbaar zijn, zodra de gamecontroller beschikbaar komt. Officieel is er nog niets aangekondigd. Apple zou tijdens GDC een vergaderzaal hebben afgehuurd, om de gesprekken met ontwikkelaars te voeren. Dat werd gedaan onder een pseudoniem, om geen aandacht van de media te trekken.

Meerdere ontwikkelaars vertelden Pocketgamer vervolgens dat ze op de hoogte zijn gesteld van de plannen met de Apple-gamecontroller, maar niemand wil met naam en toenaam genoemd worden. Apple heeft al meerdere patenten voor gamecontrollers en zou intern ook al projecten hebben uitgevoerd. Maar het gebeurt wel vaker dat Apple de haalbaarheid van een nieuw product onderzoekt, zonder dat het op de markt komt.

De bekende en zeer goed ingevoerde Apple-blogger Jim Dalrymple van The Loop zegt: “Nope”

apple-iie-joystick

Apple zou de gamecontroller kunnen laten samenwerken met de Apple TV, zodat je er niet alleen muziek, films en foto’s mee kunt afspelen, maar ook apps en games op kunt installeren. De Apple TV wordt dan meer een gameconsole. Een andere richting is dat Apple de controller geschikt maakt voor het spelen van games op smartphones en tablets. De processorkracht van mobiele apparaten neemt toe, waardoor dit haalbaar wordt. Eén ding weten we zeker: als Apple een gameconsole maakt, zal ‘ie er niet uitzien als de Samsung Game Pad (zie foto hieronder), die onlangs op de website van Samsung verscheen.

game pad samsungHet is nog onbekend welke vorm de controller krijgt. Ook is het nog onduidelijk op welke termijn de gamecontroller onthuld gaat worden. Er zijn geruchten dat Apple nog iets in april heeft gepland. Apple CEO Tim Cook gaf eerder aan dat televisie iets is dat de warme interesse van Apple krijgt. De ‘hobby’ Apple TV zou dan kunnen worden uitgebouwd tot iets groters, waarbij je games op de tv kunt spelen. Apple heeft al een sterke positie op het gebied van games, door de populariteit van iOS. iOS is al bijna uitgegroeid tot het belangrijkste gameplatform, nieuwe succesnummers worden eerst uitgebracht op iOS (denk aan Temple Run) en er worden miljoenen van verkocht. Tegelijk wordt iOS vooral gezien als een platform voor casual games, niet voor de zwaardere consolegames.

In het Computer History Museum (aanrader!) zagen we vorig jaar onderstaande, goudkleurige gameconsole uit 1996. Apple maakte deze gameconsole voor het Japanse bedrijf Bandai.

apple-gouden-gameconsole

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2013, 22:17
Categorie Games
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.