Twitter voor iPhone nu in het Nederlands

Twitter voor iPhone is nu beschikbaar in het Nederlands. De app
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

twitter icoonTwitter voor iPhone heeft een kleine maar belangrijke update gekregen: de app is nu te gebruiken in het Nederlands. Daarnaast worden Indonesisch, Portugees en Russisch vanaf nu ondersteund. Er zijn kleine verbeteringen doorgevoerd en bugfixes gedaan. De website van Twitter zelf was al sinds begin augustus in het Nederlands. Het bedrijf huurde er geen gerenommeerd vertaalbureau voor in, maar koos voor vrijwilligers. Die moesten gezamenlijk de normale website, de mobiele website én de mobiele app volledig vertalen naar het Nederlands. Dat lukte ze bijzonder snel: binnen een maand was het project klaar.

De vrijwilligers werden ondersteund door vier moderatoren, die ook allemaal belangeloos meewerkten. Het viertal werd uitgekozen omdat ze al veel vertaalwerk hadden gedaan, al zijn ze geen van allen ervaren vertalers Engels-Nederlands.

Bij de vertaling moesten de vier het eens worden over gangbare termen als ‘direct message’ en ‘mention’. Eén van de moderatoren, die eerder al bij de vertaling van Tweetdeck betrokken was, vond dat de Engelse termen zoveel mogelijk gehandhaafd moesten blijven. Uiteindelijk kregen de meerderheid z’n zin en werd bij elk begrip een zo goed mogelijk passende Nederlandse term verzonnen. Het vertaalteam wilde namelijk vooral rekening houden met mensen die het Engels niet zo goed machtig zijn en mensen die nieuw zijn op Twitter, zodat ze meteen vertrouwd kunnen raken met de Nederlandse begrippen.

Twitter voor iPhone is de officiële app van de berichtendienst Twitter. Het is een universele app, geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad.

Downloaden: Twitter (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2011, 0:38
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen twitter, vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.