iculture-biz
iCulture Biz

LinkedIn-applicatie voor de iPhone compleet vernieuwd

LinkedIn heeft een enorme update en makeover gekregen voor de iPhone (en Android). De nieuwe applicatie ziet er een stuk verzorgder, maar ook frivoler uit dan de oude toepassing van het zakelijke sociale netwerk.

LinkedIn iPhone in het nieuwHet begint al bij de soepele animatie die in beeld komt als de app voor het eerst wordt opgestart: LinkedIn is totaal vernieuwd voor de iPhone (en Android). De applicatie doet in de verste verte niet meer denken aan z’n voorganger, die tot dusver drie sterren haalde in de Nederlandse App Store na 2.788 beoordelingen. Zo speelt de pagina met nieuws en updates van connecties een grotere rol, zijn LinkedIn Groups toegevoegd en ziet het hoofdmenu er een stuk speelser uit.

LinkedIn nieuw iPhone nieuws en updatesHet hoofdmenu wordt bereikt door op de header te klikken. De pagina waar je op dat moment verkeert, verkleint dan naar een van de vier secties in het hoofdmenu. Dat zijn Updates, You, Inbox en Groups & More. Het is opvallend hoe frivool de menupagina eruit ziet. De eigen profielpagina, You, is opgemaakt als een badge die je op een beurs om de nek draagt, Groups oogt als een rommelige administratiemap, de Inbox is een ouderwetse brief en Updates ziet eruit als een stapel magazines.

De bovenbalk is behalve een entree tot het hoofdmenu ook voorzien van een aantal knoppen. Rechtsboven in de hoek kun je op elk moment zoeken naar contacten in je netwerk en met het tekstvak links kan je zelf een status-update versturen. In de profielpagina maakt die knop plaats voor de toegang tot de instellingen.

LinkedIn nieuw iPhone hoofdmenuHoewel LinkedIn er door de update een stuk professioneler, overzichtelijker en verzorgder uitziet, biedt het (nog) niet dezelfde functionaliteit als de website. Het is niet mogelijk om je CV aan te passen met de app, je kan alleen nieuwe mensen zoeken door de connecties van anderen te bekijken, je kan niet op groepen abonneren en inzage in aanbevelingen van anderen is ook niet mogelijk. Het is duidelijk een toepassing om LinkedIn mee te bekijken en niet mee te bewerken. Met die gedachte in het achterhoofd heeft de app een enorme sprong voorwaarts gemaakt.

Downloaden: LinkedIn (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 20:47
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen iculture biz, linkedin, sociale media, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.