360 Panorama voor iPad momenteel gratis

De app 360 Panorama is momenteel gratis te downloaden. Met deze app maak je gemakkelijk 360 graden-panorama's. 360 Panorama is geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad en kost normaal 79 cent.

360 panorama voorbeeld
360 Panorama is een app waarmee je 360 graden-panorama’s kunt maken. De app is ook geoptimaliseerd voor de iPad, waar je de gemaakte panorama’s meteen kunt delen met de rest van de wereld. Je beweegt de iPad horizontaal om een opname te maken, waarbij de foto’s automatisch aan elkaar worden ‘gestitcht’. Makkelijker kan het niet. En goedkoper kan het ook niet, want de app is momenteel gratis.

panorama 360Met een traditionele camera is het veel lastiger om dergelijke panoramafoto’s te maken. De app is bovendien veel sneller en er zit een leuke gyro-viewer in. Je kunt de gyroscoop van je iPad gebruiken om rond te kijken in de 360 graden-afbeelding. Bij elke panoramafoto wordt automatisch de locatie vastgelegd, zodat je weet waar je de foto hebt gemaakt. Maar daarbij wordt ook de richting van het kompas geregistreerd, zodat je zelfs weet in welke richting een bepaald gedeelte van de foto kijkt. De panorama’s die je hebt gemaakt kun je op elke computer bekijken; anderen hebben de app niet nodig.

Verder kun je je panoramafoto’s op Facebook publiceren, tweeten via Twitter of e-mailen als alternatief voor een wenskaart vanuit je vakantieplaats. De ontwikkelaar van 360 Panorama geeft je zelfs de mogelijkheid om je creaties online op te slaan. De foto wordt daarbij automatisch geretoucheerd tot een betere kwaliteit. Embedden van je foto’s in je eigen website kan trouwens ook. Echt de moeite waard om eens uit te proberen en momenteel helemaal gratis, maar je moet wel snel zijn.

Downloaden: 360 Panorama (gratis, normaal €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2011, 13:58
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.