Twitter voor iOS sorteert gesprekken na update met blauwe lijn

De officiële Twitter-app voor iOS toont voortaan met een blauwe lijn wie er in je tijdlijn met elkaar in gesprek zijn.

Twitter blauwe lijnDe officiële Twitter-app voor iOS toont na een update met een blauwe lijn wie in je tijdlijn met elkaar in gesprek zijn. Tweets waarin mensen op elkaar reageren worden naar elkaar toegetrokken, waardoor niet alle berichten in je tijdlijn in chronologische volgorde worden getoond. Is een Twittergesprek langer dan een paar berichten, dan verschijnt onder het bovenste bericht in de tijdlijn een link waarmee je de volledige conversatie kunt openen.

De blauwe lijn zorgt er in principe voor dat je niet langer op een tweet hoeft te tappen om te zien waar op wordt gereageerd. Alle berichten in kwestie staan gelijk al onder elkaar gesorteerd. Het verbreken van de chronologische volgorde zorgt er alleen ook voor dat je het overzicht sneller kunt verliest. Een tweet van drie uur geleden kan opeens ergens bovenin je tijdlijn staan, simpelweg omdat iemand er op heeft gereageerd. De blauwe lijnen lijken zich vooralsnog te beperken tot de iPhone: in de iPad-app staan alle tweets nog ‘gewoon’ chronologisch onder elkaar.

De update brengt ook een aantal nieuwe functies met zich mee, waaronder de gebruikelijke bugfixes en nieuwe notificatie-opties.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 21:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.