Twitter 3.3: vernieuwde vormgeving, Quick Bar, autocomplete voor usernames en hashtags

Twitter heeft zijn iOS-applicatie van een update voorzien, die een opnieuw vormgegeven venster voor nieuwe tweets heeft evenals autocomplete voor usernames en hashtags en andere nieuwe functies, zoals de Quick Bar.

TwitterZojuist heeft Twitter een grote update voor zijn eigen iOS-applicatie (voor iPhone, iPad en iPod touch) gelanceerd. In Twitter 3.3 zijn een groot aantal nieuwe functies toegevoegd. Een daarvan is de “Quick Bar” bovenin de applicatie die trending topics andere belangrijke dingen weergeeft zonder je timeline te verlaten. Door links of rechts te swipen kun je tussen items wisselen. Trending topics kunnen daarnaast op basis van je eigen locatie worden weergegeven.

Ook heeft Twitter het venster voor een nieuwe tweet onder handen genomen. Onderin vind je nu een balk met daarin alle relevante functies (usernames, hashtags, foto’s, geotagging) naast elkaar. Door middel van de @ (usernames) kun je nu een twitternaam van iemand invoegen door slechts een gedeelte van de naam in te voeren. Onderin krijg je dan een lijstje met gebruikersnamen die daarmee overeenkomen. Handig als je wel een gedeelte maar niet de volledige twitternaam van iemand weet.

Hashtags (#) hebben dezelfde functie gekregen. Als je niets hebt ingevuld worden hier de hashtags weergegeven die op dit moment op Twitter gebruikt worden. Ook de wijze waarop je foto’s kunt uploaden is aangepast. Door op het foto-icoon te tappen schuift het toetsenbord naar onderen, waarna de opties “Camera” en “Library” zichtbaar worden. Met de eerste optie kun je meteen een foto maken, de tweede opent de fotobibliotheek. Ook worden daarin de foto’s die je al hebt toegevoegd weergegeven, die je met de “x” weer kunt verwijderen.

Ook de functie om een locatie aan je tweet toe te voegen (geotagging) is verder verbeterd. Tappen op het pijltje (vierde knop) toont nu een kaart met daarop je huidige locatie en een knop om geotagging in- en uit te schakelen. Je kunt nu vrienden in je contactpersonen vinden door middel van de optie “Find Friends” in het zoekmenu (vergrootglas) en deze met de optie “Follow all” in één keer volgen. Daarnaast is de weergave van Direct Messages (DM’s) verbeterd, die worden nu weergegeven zoals chatberichten of sms’jes.

Naast de nieuwe functies zijn de voorkeuren van de applicatie verduidelijkt. Belangrijkste voorkeuren vind je meteen onder “Settings”. Uitgebreidere mogelijkheden kun je instellen onder “Advanced”. Daarbij zijn er de nodige problemen opgelost, waaronder de bug die ervoor zorgde dat DM’s die je al had gelezen weer als ongelezen werden gemarkeerd.

Downloaden: Twitter (gratis)

Let op: De QuickBar kan niet worden uitgeschakeld en toont ook zogenaamde promoted tweets, waar Twitter geld voor krijgt. De iPad-versie heeft deze Quick Bar op dit moment (nog) niet. Als je de Quick Bar niet wilt heb je geen andere keus dan niet te upgraden naar de laatste versie of een alternatieve Twitterclient, zoals Echofon, Osfoora, Twitterrific, Weet etc. te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2011, 20:13
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen firmware, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.