Twitter voor iPad krijgt vernieuwde vormgeving, autocomplete voor usernames en hashtags

Twitter heeft zijn iOS-applicatie van een update voorzien, die een opnieuw vormgegeven venster voor nieuwe tweets heeft evenals autocomplete voor usernames en hashtags en andere nieuwe functies.

TwitterVanavond heeft Twitter een grote update voor zijn eigen iOS-applicatie (voor iPhone, iPad en iPod touch) gelanceerd. In Twitter 3.3 zijn een groot aantal nieuwe functies toegevoegd. Een daarvan is dat de applicatie nu ook lokale trending topics (veelbesproken onderwerpen) laat zien.

Ook heeft Twitter het venster voor een nieuwe tweet onder handen genomen. Rechts onderin vind je nu de functies voor usernames, hashtags, foto’s en geotagging naast elkaar. Door middel van de @ (usernames) kun je nu een twitternaam van iemand invoegen door slechts een gedeelte van de naam in te voeren. Je krijgt dan een pop-over (lijst) met gebruikersnamen die daarmee overeenkomen. Handig als je wel een gedeelte maar niet de volledige twitternaam van iemand weet.

Hashtags (#) hebben dezelfde functie gekregen. Als je niets hebt ingevuld worden hier de hashtags weergegeven die op dit moment op Twitter gebruikt worden. Ook de wijze waarop je foto’s kunt uploaden is aangepast. Het foto-icoon opent nu een pop-over met daarin al je fotoalbums. Als je al een foto hebt toegevoegd, vind je in de popover een voorvertoning van je foto, die je met het kruisje linksboven weer kunt verwijderen.

Ook de functie om een locatie aan je tweet toe te voegen (geotagging) is verder verbeterd. Tappen op het pijltje (vierde knop) toont nu een kaart met daarop je huidige locatie en een knop om geotagging in- en uit te schakelen. Verder is de weergave van Direct Messages (DM’s) verbeterd, die worden nu weergegeven zoals chatberichten of sms’jes.

Naast de nieuwe functies zijn de voorkeuren van de applicatie verduidelijkt. Belangrijkste voorkeuren vind je meteen onder “Settings”. Uitgebreidere mogelijkheden kun je instellen onder “Advanced”. Daarbij zijn er de nodige problemen opgelost, waaronder de bug die ervoor zorgde dat DM’s die je al had gelezen weer als ongelezen werden gemarkeerd.

Downloaden: Twitter (gratis)

Let op: De versie voor de iPhone en iPod touch heeft een zogenaamde QuickBar, die trending topics en promoted tweets (soort reclame) weergeeft. Deze kan niet worden uitgeschakeld. De iPad-versie heeft deze Quick Bar op dit moment (nog) niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2011, 21:31
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.