Tweetie 2.1 krijgt Twitter-lijsten en nieuwe retweet

Tweetie 2 krijgt een update naar 2.1. Deze bevat ondersteuning voor Twitter-lijsten en een implementatie van de nieuwe retweet-functie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tweetie-listsAls er nieuwe functies in Twitter worden ingevoerd ontstaat er een race onder Twitter-appmakers wie als eerste klaar is met een nieuwe app. Ook nu is dat weer het geval: Twitter heeft een tijdje geleden de lijstfunctie en een nieuwe manier van retweeten ingevoerd en de iPhone-ontwikkelaars passen hun apps graag daarvoor aan. Gisteren kon je lezen dat Twittelator Pro ondersteuning voor Twitter-lijsten krijgt. Tweetie kon natuurlijk niet achterblijven en kondigt het ook alvast aan. De nieuwe functies komen beschikbaar in Tweetie 2.1. Dit is een gratis update voor mensen die onlangs Tweetie 2 hebben gekocht. Heb je nog de oude versie van Tweetie in gebruik, dan zul je moeten betalen om te upgraden (naar Tweetie 2 en vervolgens wachten tot 2.1 uitkomt).

In Tweetie 2.1 komen ook verbeteringen aan de interface en een aantal tweaks. De manier waarop de Twitter Lists zijn geïntegreerd is volgens Mashable, die al een preview te zien kreeg, robuust en intuïtief uitgevoerd. Klik je op het tabblad More in Tweetie 2, dan krijg je alle lijsten te zien, details erover opvragen en het aantal volgers van een bepaalde lijst checken. Vanuit de Tweetie-applicatie kun je meteen een nieuwe lijst aanmaken. Je kunt ook zoeken naar interessante lijsten. Op de profielpagina van een gebruiker zie je welke lijsten deze persoon heeft aangemaakt, waarna je ze kunt volgen. Het gebruik van Twitter Lists heeft overigens wel een nadeel: je raakt sneller door je API-calls heen (dat wil zeggen: Twitter-applicaties van externe ontwikkelaars mogen de Twitter-database maar een beperkt aantal keren raadplegen). De kans is daardoor aanwezig dat je in het begin bij intensief gebruik van Twitter Lists met time-outs te maken krijgt.

tweetie all lists

De nieuwe retweetfunctie was al in de betaversie van Tweetie 2 toegevoegd, maar ging niet mee met de definitieve versie omdat de functie nog niet volledig was uitgerold. Nu werkt het wel en het zal dan ook in Tweetie 2.1 gewoon aanwezig zijn.

Binnenkort zal Tweetie 2.1 bij de App Store worden ingeleverd. Zoals gezegd: de update is alleen voor bezitters van Tweetie 2 gratis.

Meer info: preview bij Mashable
Downloaden: Tweetie 2.0

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 12:23
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetie, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.