Tweetbot voor iOS krijgt nieuwe mediatijdlijn met foto’s en video’s

Tweetbot heeft een update uitgebracht met een nieuwe mediatijdlijn. Foto's en video's worden nu in een fraaie weergave getoond en je kunt makkelijker inzoomen op afbeeldingen.

tweetbot for twitterVanavond is er een nieuwe versie van Tweetbot voor iPhone en iPad verschenen. Nieuw daarin is een totaal vernieuwde weergave van de tijdlijn, waarbij de nadruk op media ligt. Je krijgt afbeeldingen, video’s en Vine-filmpjes in groot formaat te zien, waarbij de tweet is gereduceerd tot een kort onderschrift. Het doet denken aan de tijdlijnweergave van de foto-app Instagram of het Discover-tabblad in de officiële iPad-app van Twitter. Het bekijken van foto’s in de tijdlijn is bovendien makkelijker geworden: door te tappen kun je meteen inzoomen op een foto, zonder een pinchbeweging te maken.

foto tweetbotVolgens Paul Haddad van ontwikkelaar Tapbots is de nieuwe mediatijdlijn toegevoegd omdat het gewoon een goed idee leek. Je kunt weer eens op een wat andere manier naar je berichtenstroom kijken. De nieuwe mediatijdlijn in Tweetbot toont alle media die vrienden die je volgt hebben gepubliceerd. Je kunt de mediatijdlijn openen door bovenin het hoofdscherm te tappen op een schakelaar naast het zoekveld. Op dezelfde manier kun je ook weer terug gaan naar de normale weergave.

Vanuit de mediatijdlijn kun je tappen op foto’s om ze in de nieuwe weergave te bekijken, waarbij is gezorgd voor een mooie animatie. Tik je op een video, dan zal deze meteen via een ingebouwde player beginnen te spelen. Bij een YouTube-video wordt je doorgestuurd naar het web om de video via de browser te bekijken. Ben je klaar, dan tap je erop en de foto of video verkleint weer. In de nieuwe detailweergave van tweets kun je ook retweets en favorieten live bijgewerkt zien.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 19:14
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.