Tweetbot-ontwikkelaar geeft voorproefje nieuwe functies Tweetbot 3.1

Tweetbot 3.1 brengt de terugkeer van timeline-lijsten, mogelijkheid om je timeline aan te passen en een nieuwe bestemming voor de veeg van links naar rechts.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Tweetbot 3 for iPhoneHet is nog maar een week geleden dat Tapbots Tweetbot 3 uitbracht. Volledig vernieuwd en klaar voor iOS 7. Intussen heeft men niet stilgezeten en is de eerste update voor de nieuwe app in de maak. Met onder meer de mogelijkheid om je timeline naar eigen smaak aan te passen, een nieuwe bestemming voor de veeg van links naar rechts én de terugkeer van timeline-lijsten. In een serie Vine-filmpjes geeft Tapbots alvast een voorproefje van de (nieuwe) functies die we in de aankomende 3.1-update kunnen verwachten.

Ontwikkelaar Tapbots kreeg veel kritiek op de keuze om gebruik te maken van de dynamische tekstfunctionaliteit in iOS 7. Via de Instellingen kan daarmee voor alle ondersteunde apps in één keer de lettergrootte worden aangepast. Op zich handig, maar Tweetbot-gebruikers wilden toch liever de mogelijkheid om dit vanuit de app zelf aan te passen. Tapbots lijkt die kritiek ter harte te hebben genomen, want Tweetbot 3.1 brengt die mogelijkheid weer terug. Je kan onafhankelijk van iOS 7 de lettergrootte aanpassen of gewoon kiezen om de systeeminstelling te gebruiken. Ook de introductie van ronde avatars in Tweetbot 3 viel niet bij iedereen in goede aarde. Wie dat wil kan in de aankomende update dan ook kiezen voor afgeronde avatars. Men heeft zelfs een instelling toegevoegd om de badges (vinkjes), die bij geverifieerde accounts in de timeline getoond worden, uit te schakelen.

Zoals bij veel apps die opnieuw ontworpen worden sneuvelen er in dat proces meestal bestaande functies. Dit geldt ook voor Tweetbot’s befaamde mogelijkheid om rechtstreeks vanuit je timeline tussen lijsten te kunnen wisselen. Tot groot verdriet van vele Tweetbot-gebruikers. Maar de functionaliteit keert terug in de aankomende update, zo blijkt uit onderstaand Vine-filmpje, dat Tapbots vrijdagavond publiceerde.

Een andere functie die in Tweetbot 3.1 terugkeert is de veeg van links naar rechts, die in de vorige versie van de app de Conversation-mode opende: een overzicht van alle reacties op een tweet overzichtelijk onder elkaar. In een blogpost liet Tapbots al doorschemeren dat men hier een ander idee voor had, maar welke dat is liet men nog even in het midden. Uit een ander Vine-filmpje blijkt dat je in Tweetbot 3.1 met één korte veeg een tweet als favoriet kunt markeren en met een langere (snelle) veeg meteen kunt reageren.

Tapbots liet eerder al weten dat ook een speciale nachtmodus op het lijstje staat, maar het is niet duidelijk of we die in deze aankomende update al kunnen verwachten. Ook laat men nog even in het midden wanneer de update beschikbaar komt anders dan “binnenkort”. Uit de Vine-filmpjes valt wel op te maken dat de ontwikkeling zich al in een vergevorderd stadium bevindt.

Downloaden: Tweetbot 3 for Twitter (€2,69 ter introductie, iPhone, iOS 7.0+)

Voor de duidelijkheid: Tweetbot 3.1 zal een gratis update zijn voor iedereen die Tweetbot 3 al heeft gekocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2013, 14:04
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp tweetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.