Tweetbot 1.4 krijgt experimentele ondersteuning voor push notificaties

De aankomende update 1.4 voor Tweetbot krijgt experimentele ondersteuning voor push notificaties. De applicatie is reeds bij Apple ingediend en zal spoedig in de App Store verschijnen.

Push notificaties in TweetbotAfgelopen woensdag berichtten we op iPhoneclub over mogelijke toekomstige ondersteuning voor push notificaties door de Twitter-applicatie Tweetbot, een langverwachte functionaliteit voor veel gebruikers. In een tweet aan een gebruiker bevestigde de ontwikkelaar de komst van de functionaliteit maar stelde later dat er nog niets officieel was aangekondigd. Inmiddels is die aankondiging er wel. In een nieuwe blogpost kondigen de makers versie 1.4 van Tweetbot aan, die experimentele ondersteuning voor push notificaties zal gaan bieden.

Experimentele ondersteuning wil zeggen dat de functionaliteit actief is, maar mogelijk (nog) niet helemaal vlekkeloos zal werken. Ontwikkelaar Tapbots biedt daarom met de komst van Tweetbot 1.4 in totaal 1000 mensen de mogelijkheid om van push notificaties gebruik te maken, maar hierbij geldt dan wel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Tapbots wil namelijk voorkomen dat honderdduizenden mensen hier tegelijk gebruik van willen maken, waardoor de kans dat er problemen ontstaan toeneemt en in het ergste geval de server crasht. Ook onderstrepen zij dat push notificaties geen kwestie is van een schakelaar omzetten: er gebeurt achter de schermen een heleboel en ook is er een heleboel voorbereiding aan voorafgegaan.

Tapbots maakt voor push notificaties gebruik van een dienst van Twitter zelf, de Site Streaming API, die men zelf nog beschouwt als experimenteel of ‘beta’. Hiervoor moeten ontwikkelaars zich aanmelden in de hoop dat ze goedgekeurd worden en toegang krijgen. Dit heeft Tapbots enkele maanden geleden ook gedaan, maar pas recentelijk is de ontwikkelaar door Twitter geaccepteerd. Elke ontwikkelaar krijgt de mogelijkheid om maximaal 10.000 accounts te monitoren, omdat de dienst een zeer zware wissel trekt op de systemen van Twitter.

Naast ondersteuning voor push notificaties krijgt Tweetbot 1.4 ook de mogelijkheid om tekstnotities bij een tweet te plaatsen. Bij het wisselen tussen accounts onthoudt de applicatie voortaan ook welke tab geselecteerd is en is het mogelijk om andermans lijsten als tweets te bekijken. Onduidelijk is wat dit laatste precies betekent, omdat openbare lijsten van anderen al toegankelijk zijn. Uiteraard zijn er ook weer de nodige bugs gefixt. Tweetbot 1.4 is gisteren bij Apple ingediend en zal spoedig in de App Store verschijnen.

Downloaden: Tweetbot (€1,59)

Meer informatie: Tapbots blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2011, 13:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen pushberichten, tweetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.