TVGids.nl voor iPhone 2.0: nieuw uiterlijk en personaliseren

TVGids.nl, de gratis tv-gidsapplicatie voor de iPhone en iPod touch van ontwikkelaar Icemobile, heeft vanavond een forse update gekregen met een compleet vernieuwde interface.

TVGids.nl 2.0TVGids.nl, de gratis tv-gidsapplicatie voor de iPhone en iPod touch van ontwikkelaar Icemobile, heeft vanavond een forse update gekregen, die het versienummer meteen naar 2.0 tilt. Meest in het oog springend is de compleet vernieuwde interface, waarin gebruiksgemak centraal staat. De applicatie heeft een zestal standaard overzichten, zoals Nu & Straks en Primetime, die door middel van tabbladen worden weergegeven. Je kunt tevens zelf tabbladen maken in drie categorieën: zenders, genres en tijden. Ook kun je nieuwe tabbladen een eigen kleurtje geven met de keuze uit: geel, blauw, groen, oranje en roze.

Naast de gepersonaliseerde overzichten kun je vanuit het menu ‘Zenders’ nu ook snel de programmering van vandaag, morgen en overmorgen voor alle beschikbare zenders zien. Bij individuele afleveringen of een serie is het mogelijk om een gratis alarm in te stellen, waarmee de applicatie waarschuwt als een aflevering uitgezonden wordt. Vanuit de applicatie kun je via Twitter aan je vrienden laten weten wat je momenteel kijkt en via e-mail je vrienden tippen over een programma dat nog uitgezonden wordt. Ook is het mogelijk om op trefwoorden te zoeken.

Uit onze eerste tests met de applicatie blijkt dat er nog wel enige kinderziektes zijn. De applicatie loopt vast of crasht zo nu en dan bij het toevoegen of verwijderen van overzichten. Ook lukt het plaatsen van een tweet niet, er verschijnt dan een wit scherm. Wie een iPhone 4 of de laatste iPod touch heeft en hoopt op ondersteuning voor Retina Display heeft ook pech: die ondersteuning heeft de applicatie niet. Een andere functie van iOS 4, fast app switching, wordt wel ondersteund.

Downloaden: TVGids.nl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2010, 22:45
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.