TuneIn Radio krijgt tegels die meteen tonen wat je op de radio hoort

Radio-apps TuneIn Radio en TuneIn Radio Pro op de iPhone tonen nu tegels met live muziek die speelt op allerlei radiostations.

TuneIn Radio Live iPhone updateTuneIn Radio, een van de grootste spelers in het veld van radio-apps, heeft haar gratis en betaalde applicatie op de iPhone voorzien van een update die ze TuneIn Live noemt. Het hoofdscherm van de toepassing laat nu allerlei tegels onder elkaar zien voor verschillende muziekgenres. De covers van artiesten sturen je meteen naar een radiostation waarop dat aangekondigde nummer wordt afgespeeld. Als je een account aanmaakt of inlogt met Facebook, bepaal je van welke genres tegels zichtbaar zijn en in welke volgorde. De functie was al eerder voorhanden op de iPad.

Zodra er een nieuw nummer wordt ingezet, verandert een tegel. Eigenlijk is het dus in Windows-stijl een zogenoemde ‘livetile’. Je kan overigens horizontaal op elke tegel vegen om een ander nummer binnen dat genre te zien. De tegels moeten je naar radiostations over de hele wereld sturen en waar je aanvankelijk op een nummer af gaat, is het de bedoeling dat je op die manier met nieuwe radiozenders in aanraking komt. Een account aanmaken is overigens gratis.

De tegels zijn slim gekoppeld aan evenementen die TuneIn Radio op de radio weet te pakken. We kunnen nog niet testen of je Radio 1 krijgt aanbevolen bij een belangrijke sportwedstrijd, maar onder het kopje Nieuws krijg je al wel Nederlandse radioprogramma’s met actualiteit aanbevolen.

TuneIn Radio livetiles met radio TuneIn Radio strak getrokken player

TuneIn Radio is op meer punten vernieuwd. Het is nu mogelijk om liedjes en radiozenders te delen via Google+, naast de al bestaande mogelijkheid via Facebook en Twitter. Daarnaast kunnen BMW’s en Mini’s met BMW ConnectedDrive en Mini Connect direct toegang krijgen tot TuneIn. Verder moet TuneIn Live op de iPad soepeler swipen, synchroniseren je favoriete radiozenders sneller tussen iPhone en iPad en kan je handmatig ingevoerde URL’s voor radiostations die TuneIn zelf niet heeft geïndexeerd, ook synchroniseren. Om het alarm te gebruiken, moet je nu de app actief aanhouden en mag het scherm niet dimmen – volgens TuneIn een restrictie van Apple. En mocht je het ten slotte nog niet zijn opgevallen: het uiterlijk van TuneIn is op elk punt net even wat strakker getrokken. Het is net even wat vierkanter dan voorheen allemaal.

Downloaden: TuneIn Radio (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: TuneIn Radio Pro (€4,49, met opnamefunctie, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2013, 11:45
Categorie Muziek
Onderwerpen radio, tunein radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.