Tumbler: OpenGL ES demo voor de iPhone

Tumbler is een experimentele demo-applicatie die de mogelijkheden en kracht van OpenGL ES op de iPhone laat zien.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Tumbler OpenGL ES voor iPhoneDe ondersteuning voor OpenGL ES voor 3D graphics is al enige tijd geleden aangekondigd voor de iPhone. Sinds de release van SDK Beta 4 is het ook mogelijk om deze API’s aan te roepen bij het ontwikkelen van iPhone-applicaties, maar tot zover zijn er vrij weinig ontwikkelaars die daar al iets mee gedaan hebben. De Chinese ontwikkelaar Hengying uit Bejing heeft nu een demo-applicatie geschreven met de naam ‘Tumbler’.

Tumbler combineert OpenGL ES met de accelerometer (bewegingssensor) van de iPhone. Het resultaat is een vrolijk uitziende 3D-tuimelaar op je scherm die perfect op de bewegingen van je iPhone reageert.

Tumbler is natuurlijk niet de meest nuttige applicatie die we de afgelopen tijd voorbij hebben zien komen, maar de applicatie laat wel zien tot welke krachtige grafische mogelijkheden de iPhone in staat is. Daarnaast is Tumbler gewoon ontzettend leuk om mee te spelen.

Meer informatie over Tumbler en de benodigde repository-source om Tumbler te installeren zijn te vinden op de website: Enjoyna.com. Tumbler is ook beschikbaar via de repository van iSpazio: http://repo.ispazio.net.

Mocht je interesse hebben in de benchmarkresultaten van OpenGL ES op de iPhone dan kun je deze terugvinden op glbenchmark.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:24
Categorie Diensten
Onderwerpen accelerometer, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.