TU Delft maakt Blackboard geschikt voor iPhone-app

De TU Delft heeft de Blackboard-omgeving geschikt gemaakt voor mobiel gebruik. Via een iPhone- en iPad-app krijg je voortaan toegang tot alle informatie.

blackboard iphoneSinds deze week is de Blackboard-omgeving van de TU Delft beschikbaar via de Blackboard Mobile Learn-app. Dat houdt in dat je opdrachten, uitgevallen lessen en ander nieuws over je studie ook mobiel kunt raadplegen. De applicatie is verkrijgbaar voor iPhone, iPad, Android en Blackberry. Met de app kun je zien welke mededelingen op het blackboard zijn geplaatst. Ook kun je behaalde cijfers inzien, blogpostings lezen, in contact treden met studiegenoten of op het studierooster kijken wie er in jouw groep zit.


Daardoor wordt het samenstellen van een studiegroepje een stuk makkelijker. De studenten kunnen ook muziek, video’s en foto’s benaderen die door de docenten online zijn gezet. Verder kun je op het blackboard je taken kwijt, zoals het inleveren van opdrachten, het kopen van een studieboek of aangeven dat je met een project bent begonnen. Het discussieboard is ook een belangrijk onderdeel. Studenten kunnen vragen stellen en kijken wat docenten op eerdere vragen hebben gezegd.

De aankondiging van TU Delft was deze week op het eigen weblog te lezen. Onlangs kwam er ook al een onofficiële TU Delft Rooster-applicatie uit en de universiteit heeft een eigen app iTU Delft.

Studenten die bij andere onderwijsinstellingen zitten, moeten er rekening mee houden dat de universiteit of hogeschool de Blackboard-omgeving geschikt moet maken voor de mobiele app. Je kunt dit dus niet zelf activeren. Het is daarna gratis te gebruiken voor alle studenten.

Downloaden: Blackboard Mobile Learn for iPhone (gratis) en Blackboard Mobile Learn voor iPad (ook gratis)
Tipgever: Hans

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.