Trickle: Twitter-berichten als diashow op je iPhone

Trickle for Twitter is een app waarbij je telkens een interessante tweet in beeld ziet. Dit is een Twitter-app voor mensen die passief willen meekijken op Twitter.

trickle twitter iphoneTrickle is een app voor mensen die niet actief willen meedoen aan Twitter, maar het meer gebruiken als een bron voor actuele nieuwtjes van anderen. Trickle is een Twitter-app met een wat andere insteek dan normaal: je krijgt schermvullend de Twitter-berichten van anderen te zien, als een soort diashow. De app ondersteunt meerdere accounts en toont de berichten in een witte Helvetica-letter op een zwarte achtergrond, voorzien van gebruikersnaam. Je kunt zelf aangeven hoe snel de tweets voorbij moeten komen.

Gaat het verversen niet snel genoeg, dan haal je met een pull to refresh steeds een nieuw Twitterbericht op. Je kunt ook een zoekopdracht invoeren. Apple vond Trickle interessant genoeg om in de New and Noteworthy-sectie van iTunes op te nemen.

Trickle is zo gemaakt dat je de app zoveel mogelijk zonder handen kunt bedienen. De interface is bovendien zo eenvoudig mogelijk gehouden. Vanuit de app kun je leuke berichten retweeten of berichtjes als favoriet markeren. Verwacht verder niet teveel van deze app, want het is niet de bedoeling dat je zelf Twitter-berichtjes vanuit Trickle gaat schrijven. Een mogelijkheid is om je iPhone in een dock op je bureau te zetten en af en toe een blik te werpen als je wat inspiratie nodig hebt. Linkjes zijn vanuit de app ook klikbaar. Je kunt gebruikersname, hashtags en tweets vanuit Trickle openen in je favoriete Twitter-client op de iPhone.

Op trickleapp.com zie je hoe het werkt.

Downloaden: Trickle for Twitter (€0,79 – universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2011, 18:46
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.