iOS game-update: Might & Magic Clash of Heroes is GvdW, Sunny Drops en Old Clockmaker’s Riddle

Might & Magic Clash of Heroes is de iPhone en iPad-Game van de Week: een fantastische diepgaande combinatie tussen schaak en match-3.

GU VR Old Clockmaker's Riddle headerWe zijn verwend met leuke gratis games deze week. Een stad ontdoen van geesten in flatgebouwen in Ghostbusters, is een erg aangename afwisseling na het constante bouwen aan een stad. Undead Slayer is een krachtig hakspel waarin je tegenstanders met brute moves uit het veld slaat en Blade Lords is gewoon Soul Calibur, maar dan gratis. Geweldig! En toch zijn alledrie de games geen Game van de Week geworden. Die eer is aan de bijzondere genrecombinatie Might & Magic Clash of Heroes. We hebben er speciaal een videoreview voor gemaakt.

Sunny Drops: vrolijke elf, duistere bedoeling

GU VR Sunny Drops iPhoneSunny Drops is qua principe niet al te origineel, moeten we meteen maar opbiechten. Net als het recent besproken Wake the Cat is Sunny Drops het zoveelste spelletje dat van een standaard puzzelmechanisme gebruik maakt, maar het dan wel in een fraai jasje giet. In dit geval pak je bubbels vast en begeleid je ze naar bloemen, zodat de bubbels licht geven en ze een pad kunnen vrijmaken naar dé bloem in het level waar de elf op afstevent. Als de elf is aanbeland op die bloem, schiet ze ineens een soort magiekogel af op een dode ziel die even voorbij komt vliegen. Raar? Beetje duister. Wat voor het spel relevant is, is dat de afwerking van het spel heel aardig is. De reclamebalken in beeld daargelaten, oogt het spel rustig en kleurrijk. De elf zelf kraamt het ene na het andere zinnetje eruit – en vrolijk dat ze is! Door goede prestaties neer te zetten op de (simpele) puzzels, ontgrendel je het volgende gebied levels en zo kan je Sunny Drops steeds verder spelen zonder dat je ervoor betaalt. Niet bijzonder, wel aardig.
Downloaden: Sunny Drops (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Old Clockmaker’s Riddle: echte match-3

GU VR Old Clockmaker's Riddle iPhoneGewoon, omdat we zo’n lange tijd geen degelijke en pure match-3 game hebben gespeeld: Old Clockmaker’s Riddle. Het gisteren uitgekomen spelletje hanteert twee principes van het edelsteentjes verplaatsen om ze weg te spelen uit het bord. Elk level begint met een normaal speelveld waarin je binnen een tijdslimiet een bepaald aantal diamanten moet zien weg te werken. Daarna geven leggen levels je een puzzel voor waarin je een toren van een bepaalde vorm te zien krijgt, waarin je de steentjes zo moet zien te puzzelen dat je zo min mogelijk blokken overhoudt. Het contrast tussen de twee uitdagingen is groot: het eerste gedeelte doen we als grandeurs in het genre met twee vingers in de neus, maar de puzzels zijn kleine hersenkrakers. Beide elementen worden samengegoten in een ‘mysterieus’ verhaal waarin je in een dorpje terecht komt waarvan je steeds meer komt te weten als je bruggetjes en huisjes ingaat om… daar natuurlijk een potje te match-3’en. Old Clockmaker’s Riddle is wat priegelig op het scherm van de iPhone en iPod touch en je moet maar even zin hebben in de lappen inleidend verhaal in het begin, maar qua match-3 staat het spel als een huis.
Downloaden: Old Clockmaker’s Riddle (gratis, volledige game in-app €2,69, iPhone, iOS 4.3+)

Game van de Week: Might & Magic Clash of Heroes

Game van de WeekGisteren besteedden we in de iOS game-update al uitgebreid aandacht aan Might & Magic Clash of Heroes, en kopten we meteen al in de inleiding maar in dat we met een potentiële Game van de Week te maken hadden. En dat is het geworden. Het spel is een combinatie tussen match-3, schaak en een traditionele RPG waarin je een wereld ontdekt en ontdoet van kwaad en hoe langer je speelt, hoe meer fijne kneepjes in het spel zich ontvouwen en het spel imponeert. Lees onze uitgebreide impressie van donderdag of bekijk onze gloednieuwe videoreview hieronder.
Downloaden: Might & Magic Clash of Heroes (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Wat vind je van de videoreview? Laat het weten in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2013, 19:05
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.