Tocomail voor iPhone en iPad: veilig mailen voor kinderen

Tocomail voor iPhone en iPad is een vrolijke en veilige mail-app voor kinderen vanaf 5 jaar. Met eigen avatars, tekeningen én Comic Sans.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

mail kinderenHet is misschien de enige mail-app die wegkomt met Comic Sans als lettertype: Tocomail. De vrolijke app is bedoeld als veilige mailclient voor kinderen. In de app kan je ieder contact een eigen poppetje of foto geven, en kan ieder mailtje worden vergezeld van een digitale ansichtkaart of tekening die met digitale stempels, pennen en kwasten is gemaakt. Om zoveel mogelijk kinderen aan te spreken heeft Tocamail app twee verschillende interfaces: een simpele interface voor gebruikers van 5 tot 7 jaar en een meer uitgebreide voor kinderen die ouder zijn.

Om met Tocomail te beginnen kunnen ouders een eigen tocamail-adres voor hun kind aanmaken. Daarna kunnen jullie samen contacten toevoegen en deze een eigen foto of avatar geven. Deze plaatjes worden in de inbox weergegeven, naast het mailtje dat je van deze persoon hebt ontvangen. Je kunt zelf instellen of je pushnotificaties op je iPhone op iPad wil ontvangen als er een nieuw mailtje binnenkomt. De veiligheidsvoordelen van Tocomail zitten hem vooral in het feit dat ouders een lijst met veilige contacten kunnen aanmaken, om zo te bepalen met wie kinderen kunnen mailen. Wanneer kinderen een mail ontvangen van iemand die niet in deze veilige lijst staat komt het mailtje in de Catch All mailbox terecht, die alleen door ouders kan worden bekeken.

tocamailtekeningen

Maar de app heeft ook een aantal premiumfuncties, zoals een ‘profanityfilter’ die berichten met grove of obscene woorden in quarantaine plaatst. Ouders kunnen daarna aangeven of deze berichten daar thuishoren of toch in de gewone inbox mogen staan. Ook kunnen ouders de mails in quarantaine naar hun eigen mailbox laten doorsturen. Een andere handige premium-optie is de mogelijkheid om kinderen – naast de lijst met veilige contacten – ook een algemene contactenlijst te laten beheren, die je als ouder wel kunt zien. Op die manier geef je kinderen dus de mogelijkheid om zelf contacten toe te voegen, maar kun je nieuwe personen wel bekijken. Voor een premium-abonnement betaal je €2,69 per maand of 26,99 per jaar.

Downloaden: Tocomail (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2014, 12:55
Categorie Onderwijs
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.