Sygic brengt gratis Speedometer snelheidsmeter voor iPhone uit

Sygic heeft een gratis Speedometer-app uitgebracht waarmee je je snelheid en afgelegde ritten kunt vastleggen.

sygic-speedometerHeb je net een nieuwe auto gekocht, dan wil je natuurlijk wel weten hoe snel het gaat. Speedometer is een gratis app van Sygic waarmee je kunt kijken of je te hard rijdt. Nou zijn er natuurlijk wel meer apps waarmee je je snelheid kunt meten (de App Store barst bijna uit z’n voegen van de speedometer-apps), maar toch kan het zin hebben om Sygic’s nieuwe app een kans te geven. Ten eerste: hij is gratis en zonder reclame, terwijl je bij andere apps vaak knipperende banners in beeld hebt. Ten tweede: deze app kan veel meer dan alleen kijken hoe snel je gaat. Je kunt er ook een logboek mee maken, zodat je precies de afgelegde afstanden, ritten en andere handige statistieken te zien krijgt.

Er zit ook een flitspalendatabase aan gekoppeld, met een gebruikerscommunity die realtime politiecontroles en gevaarlijke situaties kunt doorgeven. Meer dan 50.000 flitspalen zijn al standaard opgenomen in de app. Maar het gaat daarbij wel om vaste flitspalen. Voor de stad Amsterdam zijn er zo’n 17 stuks opgenomen. Toch is deze app nog geen alternatief voor gespecialiseerde flitspalen-apps, want er wordt bijvoorbeeld geen rekening mee gehouden of een flitspaal op jouw route ligt. In plaats daarvan krijg je gewoon de dichtstbijzijnde te zien, die in mijn geval 2,3 kilometer verderop was.

sygic-speedometer-statistiekenJe kunt In Sygic’s Speedometer-app aangeven bij welke snelheid je een waarschuwing wilt hebben. Dit is een handmatige actie, die geen rekening houdt met de plaatselijk geldende maximumsnelheid. Het maximum is 130 kilometer per uur, dus deze app is minder geschikt voor mensen die op de snelweg zodanig willen rijden, dat ze nét hun rijbewijs niet kunnen kwijtraken. Het rittenboek is leuk, maar misschien ook niet de ultieme oplossing voor mensen die hun zakelijke kilometers willen declareren. De app legt de afgelegde trips vast, maar bijvoorbeeld niet de begin- en eindstand van de kilometerteller. Exporteren van de data zou ook wel handig zijn.

Je kunt Speedometer dan ook beter beschouwen als een gratis weggeefapp om je met het merk Sygic vertrouwd te maken. Wellicht koop je dan ooit de navigatie-apps van deze aanbieder. Tip: een snelheidsmeter-app kan ook handig zijn als je door de grachten vaart met je bootje en niet door de binnenvaartpolitie aangehouden wilt worden.

Downloaden: Speedometer by Sygic (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2014, 14:45
Categorie Navigatie
Onderwerpen auto, sygic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.