TNT Post lanceert twee iPhone-apps: TNT Post en Kaart Sturen

TNT Post brengt twee iPhone-applicaties uit: TNT Post met allerlei info over versturen van post, locaties, track & trace en gratis producten. en TNT Kaart Sturen met de mogelijkheid om een gedrukte kaart te laten maken.

kaart sturen tntTNT Post heeft twee iPhone-applicaties gelanceerd, die door twee verschillende ontwikkelaars zijn gemaakt. TNT Post verscheen een week of twee geleden al in de App Store, maar werd na een paar uur weer teruggehaald. Kaarten Sturen is gebaseerd op een bekend principe: een kaartje sturen vanaf je iPhone. Dat is al eerder vertoond door anderen, maar bij TNT’s Kaart Sturen gaat het om de officiële app van de postbode. Een dubbele kaart met envelop kost €2,39 inclusief postzegel naar binnen- en buitenland. Als je voor 18:00 uur je kaartje aanmaakt wordt deze de volgende dag door de postbode bezorgd op Nederlandse adressen.

TNT Post

De andere applicatie, die simpelweg TNT Post heet, bevat allerlei nuttige informatie voor mensen die vaak post moeten versturen. De applciatie bevat een postcodezoeker, een tarievenwijzer en een functie om een TNT Post-locatie bij jou in de buurt te vinden. Ook kun je met Track & Trace volgen waar je pakje is gebleven en kun je met Try Now allerlei gratis producten aanvragen.

TNT Kaart Sturen

Hoe kan TNT’s Kaart Sturen zich onderscheiden van Saluti, Bluppr, HeyEllo, Albumprinter, HEMA, Peecho (en ongetwijfeld mis ik er dan nog een paar)? De prijs ligt in ieder geval hoger dan bijvoorbeeld HEMA (€1,35) en Bluppr (€1,99) maar je krijgt er bij TNT Post een envelop bij en een garantie dat de kaart snel wordt bezorgd. Ook hoef je vooraf geen credits te kopen, maar geef je bij het bestellen TNT een machtiging om de kosten te incasseren via je bankrekening.

Hoe werkt het? Je start op het eerste tabblad met het kiezen van de voorkant. Je kunt dit doen door een van de standaard aanwezige kaarten te kiezen, of een nieuwe foto te maken. Het importeren van een foto uit de camerarol is in ook mogelijk, maar bleek bij mij niet goed te werken. Eventueel kun je een éénregelige tekst op de voorkant laten zetten. Binnenin heb je veel meer ruimte voor een persoonlijke tekst van maximaal 900 tekens. Je hebt hierbij keuze uit meerdere lettertypes, lettergroottes en kleuren. Vervolgens voer je de geadresseerde en de gegevens van jezelf in. Zoals gezegd kost de kaart €2,39 die via een machtiging van je rekening wordt afgeschreven. Via de optie Meer > Verzonden kaarten kun je zien welke kaarten je hebt verstuurd en aan wie. Je kunt niet meer nakijken hoe de kaart eruit zag.

De ontwikkelaar geeft 5.000 gratis kaarten weg aan lezers van iPhoneclub. Vul bij het afrekenen de actiecode ipc in. De actiecode is eenmalig per iPhone te gebruiken.

Bij het invullen van de kortingscode moet je nog steeds je bankrekeningnummer en andere gegevens invullen. Zelf vond ik dat niet logisch aangezien je een machtiging geeft om €0 af te schrijven, maar daar heeft TNT nu eenmaal voor gekozen. Vul eventueel een nep-rekeningnummer in als je sceptisch bent ingesteld.

Downloaden: TNT Post (gratis) en TNT Kaart Sturen (gratis)

Reacties: 42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.