TimeHue: iPad-klok die tijd in kleuren aangeeft

De app TimeHue verandert je iPad in een bijzonder klok: één zonder getallen maar met gekleurde cirkels die de tijd aangeven.

TimeHueDe iPad leent zich, als je hem niet gebruikt, prima als onderdeel van je interieur. Door hem bijvoorbeeld aan de muur te hangen of op je bureau te zetten met een fotoslideshow heb je een digitaal fotolijstje en er zijn ook verschillende applicaties die van je iPad een klok maken. TimeHue is binnen die categorie een bijzondere: het is een klok die de tijd weergeeft in kleuren.

De tijd wordt doorgegeven in drie kleuren: één voor de uren, één voor de minuten en één voor de seconden. In het midden van de klok zie je een gekleurde cirkel voor de uren met daaromheen de twaalf kleuren als referentie. Daaromheen zit een cirkel die de minuten aangeeft, omgeven door een kleurverloop van de 60 kleuren die hiervoor worden gebruikt. De rest van het scherm verandert continu heel subtiel van kleur. Daarmee worden de seconden aangegeven.

Je ziet niet in één oogopslag hoe laat het is als je de klok ziet, maar dankzij de referentiecirkels is het toch snel te achterhalen. En ik denk dat als je de app veelvuldig gebruikt, je vanzelf gewend raakt aan deze manier van tijdspresentatie.

Al is het dus niet de meest praktisch klok, het is wel een origineel en kleurrijk geheel. Wil je de app niet direct kopen, maar eerst weten hoe de klok eruit ziet? Er is een gratis webvariant beschikbaar.

Downloaden: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 9:41
Categorie Lifestyle
Onderwerp klok

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.