Tilt to Live 2 Redonkulous: opvolger populaire kantelgame op iOS

Highscore-spel Tilt to Live 2 is opnieuw een pakkende en moeilijke game die je speelt met de kantelbesturing. Er zijn bazen en nieuwe wapens.

Tilt to Live 2 header iPadTilt to Live 2 is uitgekomen en daarmee heeft een van de populairste highscore-spelletjes uit de vroegere dagen van de App Store een opvolger gekregen. Net als in de originele Tilt to Live, kantel je nog steeds de iPhone of iPad om een pijltje in beeld te besturen. Daarmee ontwijk je nog steeds vijandelijke vormen en schakel je ze uit met power-ups die je pakt. Maar er zijn ook dingen veranderd. Tilt to Live 2: Redonkulous is kleurrijker, afwisselender en schotelt je pittige baasgevechten voor.

Uit je trance

Toch is Tilt to Live 2 in de basis nog steeds een spel waarin je een highscore neerzet. Je bent af zodra je doodgaat en daarna wordt ogenblikkelijk je score opgemaakt. Is het je hoogste, dan is dat de nieuwe kloppen score voor jou en je vrienden die hem krijgen te zien via Apple’s Game Center. Het venijn is dus dat je tussen de gangbare ontwijk- en schietactie ineens lastige baasgevecht-scenes voor je kiezen krijgt waarvoor je mogelijk uit de trance van het spelletje wordt gehaald en je opperste concentratie nodig hebt. De ene keer is het een kwestie van laserstralen ontwijken, een andere keer zet je een achtervolging in terwijl maar een deel van het beeld zichtbaar is. Je bent van de tussentijdse gevechten verlost als je alle groene doelwitten raakt met je pijl.

Tilt to Live 2 iPhone screeshot

Zwiepen met een lightsaber

Daar tegenover staat dat Tilt to Live 2 je ook een aantal nieuwe power-ups in de schoot werpt die beslist niet onaardig zijn. Een bal met spikes vernietigt alles in cirkels om je heen, terwijl een andere power-up je pijl een lightsaber maakt dat door alles heen zwiept. Net als de bazen, krijg je de power-ups niet zomaar. Je ontgrendelt ze als je verder komt en het zal je niet verbazen dat je klein en relatief (!) rustig begint.

Weet waar je aan begint

Tilt to Live 2 heeft twee speltypes. De Classic Mode is de doorsnee moeilijkheidsgraad en in de Code Red is de game nog lastiger. In beide modi geldt dat het loont om verder te spelen en de verschillende wapens goed onder de knie te krijgen: ze dragen voor een belangrijk deel bij aan je puntenaantal. Achievements in Game Center moeten je net als de highscores van vrienden uiteraard eveneens motiveren om verder te spelen. Je kan vrienden zelfs meteen uitdagen vanaf het Game Over-scherm. Weet waar je aan begint dus, als je vrienden minstens zo fanatiek zijn als jezelf.

Downloaden: Tilt to Live 2: Redonkulous (€2,69, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 9:00
Categorie Games
Onderwerp highscore

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.