Mega Jump 2: méér springen en vliegen in gratis game

Het nieuwe gratis springspel Mega Jump 2 voor iPhone en iPad is meer van hetzelfde explosieve springen en vliegen.

Mega Jump 2 iPhone iPadIn jaren dat de App Store werd overspoeld met elke dag weer een handvol één-op-één kopieën van Doodle Jump, kwam geen spel in de buurt van dat gigasucces. Tot er een game uitkwam die het concept van zo hoog mogelijk springen voor een highscore naar zijn hand zette en er nieuwe ideeën op losliet. Dat was Mega Jump, waarbij je niet alleen overleefde elke sprong, maar vooral lekker veel munten spaarde onderweg. Opvolger Mega Jump 2 is meer van hetzelfde en dus nog steeds verslavend.

Mega Jump 2 iPhone springenDe vrolijke kleuren springen je tegemoet. Dat is Mega Jump 2 niet verleerd. Maar het is geen bonte kleurenbrij: het rode monstertje Redford steekt goed af bij de grotendeels lichtblauwe luchten op de achtergrond. Zelfs als het beeld vol staat met witte, paarse en blauwe plankjes en overloopt van de groene, blauwe en gele munten, is Mega Jump 2 hooguit een overzichtelijke chaos. Het spel ziet er wat simpel uit, maar wel aanstekelijk simpel.

Het grote onderscheid tussen Doodle Jump en ook deze Mega Jump is het tempo in het spelletje. Behalve de planken waar je op kan staan, spring je in Mega Jump ook vanaf elk muntje en elke diamant die je aanraakt. Omdat het beeld vaak bezaaid ligt met die goedjes, spurt je werkelijk omhoog in het spel en lijkt het soms meer op vliegen dan springen wat je doet. Zeker omdat je na de zoveel diamanten een raketvaart krijgt, omdat andere power-ups je tijdelijk groot en snel maken en ten slotte omdat je in de in-app winkel van het spel allerlei power-ups en upgrades kan kopen.

Mega Jump 2 raketten ontwijkenMega Jump 2 heeft honderden missies waar je naartoe kan werken, tussen het halen van een nieuwe highscore door. Een paar motiveren je expliciet om power-ups en upgrades in de winkel te halen, zoals magneten die langer diamanten naar zich toe trekken. Anderen zijn vooral makkelijker te halen als je upgrades al op zak hebt. Tot de leukste uitgaven horen andere personages waarmee je kan springen, waaronder een vos en pinguïn.

Het vergelijken van je scores met vrienden gaat via Apple’s eigen Game Center, maar daar lijkt de nadruk niet op te liggen. Die functie werkt op moment van schrijven namelijk nog niet. Gelukkig zijn er genoeg andere factoren om je aan het spelen te krijgen en houden.

Downloaden: Mega Jump 2 (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2014, 10:32
Categorie Games
Onderwerpen doodle jump, highscore

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.