Tien regionale omroepen lanceren binnenkort eigen iPhone-apps (preview)

Begin volgende maand komen tien Nederlandse regionale omroepen als onderdeel van een gezamenlijk project met gratis applicaties voor iPhone (en Android). In dit artikel alvast enkele screenshots.

RTV UtrechtBegin volgende maand komen tien Nederlandse regionale omroepen in het kader van een gezamenlijk project met gratis applicaties voor iPhone (en Android). De omroepen die aan het project deelnemen zijn RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost, RTV West, RTV Rijnmond, RTV Noord-Holland, RTV Utrecht, Omroep Gelderland, Omroep Brabant en de Limburgse omroep L1. De applicaties zijn ontwikkeld door Peperzaken, bekend van onder meer de Nu.nl-applicatie voor de iPhone en iPad.

Omdat het applicaties voor regionale omroepen betreft staat het regionale nieuws natuurlijk centraal in elke applicatie. Dit nieuws wordt aangevuld met foto’s, video’s en audio. Waar mogelijk zal er ook van plaatsbepaling gebruik worden gemaakt, zodat een gebeurtenis ook in Google Maps kan worden weergegeven. Daarnaast zal er in de applicatie aandacht zijn voor lokaal weer en verkeer en kan live geluisterd worden naar de radiozender van de desbetreffende omroep.

Veel meer is er op dit moment nog niet bekend. Wel hebben wij alvast enkele screenshots gekregen om een beetje een idee te krijgen hoe de applicaties er uit komen te zien. De opzet van elke applicatie is min of meer hetzelfde, maar de inhoud verschilt uiteraard per omroep. De getoonde screenshots kunnen op bepaalde punten nog worden aangepast, zo liet de projectleider ons weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2011, 9:37
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen apps, omroep, peperzaken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.