three-points-icoon-groot

Three Points en Four Points: simpeler kan het niet

Three Points is een behendigheidsspelletje waarbij je een driehoek snel in de juiste richting moet draaien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

three-points-icoon-grootThree Points is een simpel behendigheidsspelletje, waarbij het op snelheid aankomt. Het is typisch zo’n spelletje dat je even speelt als je de tijd wilt doden. Wachten op de lift of op de bus: het spelletje kan na een paar seconden alweer voorbij zijn. En je hoeft geen fanatieke gamer te zijn om dit spelletje leuk te vinden.

Drie kleuren

Three Points is leuk, maar kan ook frustrerend zijn. Het idee is eigenlijk best simpel en lijkt wel wat afgekeken van Tetris – maar dan in z’n meest elementaire vorm. Onderin beeld zie je een driehoek met drie kleuren. Door erop te tappen draait de driehoek, zodat een andere kleur boven komt te liggen. Je moet steeds zorgen dat de omlaag vallende druppels op een vlak in dezelfde kleur vallen. Dat betekent dus nul, één- of tweemaal tappen om te zorgen dat steeds het juiste kleurvlak boven ligt. En zoals verwacht gaat het steeds sneller. Doel van het spel is om een zo hoog mogelijke score te halen.

three-points-2 three-points-1

Zenuwachtig tappen

Dit is geen spelletje dat je loungend in de zitzak uitvoert. Je moet er wel alert bij blijven en een potje is ook zomaar weer voorbij. De game zelf kan eigenlijk niet simpeler: zodra de game voorbij is zie je een knipperende tekst, met de uitnodiging om nogmaals te spelen. Bovenin het scherm zie je drie icoontjes: geluid, ranglijst en meer. Dat laatste icoontje gaat simpelweg naar de App Store, waar je een lijstje te zien krijgt van de andere apps die David Zobrist heeft gemaakt. En verrek, er zit zelfs een game Four Points tussen die het nog een stuk lastiger maakt: hetzelfde spelprincipe, maar dan met een kubus met vier verschillend gekleurde vlakken. Beide games zijn net in de App Store verschenen en geven weer een nieuwe draai aan het idee van een simpel pick up and play-spelletje.

Dit is niet dΓ© gamerelease van de maand, maar Three Points vond ik wel een spelletje dat je even bezig houdt. Het knipperende ‘Tap To Play’ aan het eind van een potje nodigt uit om nogmaals te proberen. Erg ingewikkeld is het niet, maar dat is ook meteen de aantrekkingskracht van dit soort spelletjes. Binnen vijf seconden snap je hoe het werkt en vijf minuten later vraag je af waar de tijd is gebleven. “Oh ja, moet weer aan het werk!”

Update 12 augustus: inmiddels is er ook Five Points. Hoe lang gaat dit nog door?

Pluspunten

  • Gratis te spelen
  • Minimalistische stijl, teruggebracht tot de essentie
  • Simpele variatie op Tetris

Minpunten

  • Weinig opties en spelvarianten, meer dan dit is het ook niet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2014, 16:01
Categorie Games
Onderwerp tetris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.