Jelly probeert het nog eens: vragen op onderwerp beantwoorden

Vraagapp Jelly breidt uit met vragen beantwoorden op onderwerp. De applicatie wil je meer vragen op je eigen kennisgebied voorleggen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Jelly iPhone vraag en antwoordDe vraag- en antwoordapp Jelly van Twitter medeoprichter Biz Stone bewandelt een nieuw pad. De applicatie begon bij de release in januari dit jaar nog compact, als een app waarmee je puur vragen uit je netwerk beantwoordde. Eind maart kreeg de app er een mogelijkheid bij om vragen op basis van je locatie te beantwoorden, maar nu denkt Jelly echt buiten je eigen netwerk. Je geeft zelf aan op welke onderwerpen je vragen wil beantwoorden en krijgt meer vragen in die categorieën.


Je kan nu aangeven dat je kennis ligt bij de ondewerpen tech, eten, muziek, opvoeding, kleding, auto’s, tuinieren, televisie en films, klussen, fotografie, games of kunst en design. Op de gekozen onderwerpen speelt Jelly meer vragen van de vrienden van je eigen netwerk door, maar ook vragen die door Jelly(gebruikers) zelf als goed worden gemarkeerd. Door de nieuwe aanpak komt Jelly meer in het vaarwater van Quora, waarin je gericht op onderwerpen zoekt om anderen te helpen aan antwoorden. De Tinder-achtige veegopzet van Jelly maakt vragen stellen en beantwoorden wel een stuk eenvoudiger.

Jelly onderwerpen aangeven Jelly gerichte vragen iPhone

Jelly 1.2 richtte verder de activiteiten met vragen, antwoorden en thank you’s opnieuw in en legt meer nadruk op delen. Je kan een vraag direct doorzetten naar Twitter of Facebook. Maar de nadruk ligt op de onderwerpen. Jelly schrijft in de update-omschrijving ‘het fundament voor vragen op onderwerp’ te leggen.

Die nieuwe richting kan wel eens te maken hebben met het afgenomen gebruikersfanatisme in de app. De early adoptors die Jelly omarmden, zijn wellicht alweer in de weer met andere apps en bij het grote publiek is de simpele manier om vragen te stellen eigenlijk niet echt aangeslagen. Voor de vragenstellers betekent het domweg dat een vraag minder kans maakt op goede antwoorden. Daar lijkt Jelly met versie 1.2 verandering in te willen brengen.

Downloaden: Jelly (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 22:04
Onderwerpen
,
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.