The World Ends With You in App Store verschenen

Square Enix heeft de Nintendo DS-klassieker The World Ends With You uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Het origineel uit 2008 kreeg hoge cijfers en werd geprezen om zijn originele insteek en opmerkelijke visuele stijl.

The World Ends With YouSquare Enix heeft vandaag de game The World Ends With You voor de iPhone, iPad en iPod touch uitgebracht. Het spel is een flink opgepoetste port van de gelijknamige game die in 2008 ook al voor de Nintendo DS verscheen. Je speelt als Neku, een jongen die in een bizarre wedstrijd verwikkeld raakt in Tokio. Hierbij moet hij verschillende opdrachten uitvoeren om aan de dood te ontsnappen. Het origineel kreeg in 2008 hoge cijfers en werd geprezen om zijn originele insteek en opmerkelijke visuele stijl.

In The world Ends With You moet je verschillende missies afronden door onder andere de gedachten van omstanders in Tokio te lezen en rondzwevende monsters te bevechten. Dit vechten doe je door ‘pins’ met verschillende krachten te dragen, die je activeert met verschillende veegbewegingen. Zo sla je een vijand met een veeg over hem heen, schiet je energieballen door zijn richting op te tappen en kun je het scherm ingedrukt houden om een vuurzee te creëren.

In het origineel op de Nintendo DS bestuurde je de gevechten op het onderste scherm, terwijl je op het bovenste scherm met de fysieke knoppen je partner bestuurde. In de iOS-versie van het spel bevindt je partner zich op hetzelfde scherm. Je kunt hem of haar laten aanvallen door direct op je vijand te drukken. Door je eigen aanvallen met die van je partner af te wisselen raak je steeds meer met elkaar in sync, waardoor je sterkere aanvallen kunt uitvoeren.

De iOS-versie is visueel flink opgevijzeld, waardoor vooral personages er een stuk strakker uit zien. Heb je een Twitter-account, dan kun je deze aan het spel koppelen om ook je Twitter-volgers tussen de stadsbewoners rond te laten lopen. Lees je hun gedachten, dan krijg je hun laatst verzonden tweet te zien.

Het kan even duren totdat je volledig in The World Ends With You zit. Het spel zadelt je in het begin op met aardig wat oefengevechten, waarin je alle basisbeginsels uitgelegd krijgt. Hoewel je tussen deze oefeningen door ook gewoon rondloopt en het verhaal van het spel vordert, deden wij er toch een minuut of twintig over totdat de basis van de game ons volledig duidelijk was gemaakt. Daarmee is The World Ends With You wellicht niet een game die je twee minuten snel speelt en daarna weer weg legt, maar meer eentje die je een half uur achter elkaar speelt.

Net als andere games van Square Enix is The World Ends With You vrij duur. De iPhone-versie wordt verkocht voor €14,49, terwijl de iPad-versie €15,99 kost. Daar staat tegenover dat de originele DS-game in 2008 40 euro kostte.

Downloaden: The World Ends With You: Solo Remix (€14,49)
Downloaden: The World Ends With You: Solo Remix for iPad (€15,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 12:35
Categorie Games
Onderwerp square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.