Weeronline 1.1: meer pushberichten, verbeterde interface

De populaire Nederlandse weer-app Weeronline kan voortaan pushberichten versturen voor meerdere plaatsen en meerdere soorten meldingen. Ook is in de interface goed onder handen genomen voor versie 1.1.

Weeronline iPhone iPod touch weerberichtHet aan het begin van deze maand uitgekomen Weeronline is een van de populairste weer-apps van het moment in Nederland, wat ongetwijfeld heeft te maken met de handige combinatie van het algemene weerbeeld en een direct zichtbare buienradar. Wij waren aanvankelijk gematigd enthousiast over de app, die vooral punten liet liggen op de leesbaarheid van sommige pagina’s. Die problemen zijn verholpen in de eerste update. Versie 1.1 brengt verder meer mogelijkheden qua pushberichten.

Weeronline 1.1 verbeterde layoutDe algemene Weer-pagina in Weeronline is niet langer priegelig. De weersgegevens van vandaag en morgen, uitgedrukt in cijfers en pictogrammen, beslaat nu de hele breedte van het iPhone-scherm en niet langer een klein gedeelte. Daarnaast hoef je nu niet perse de iPhone meer te kantelen om de bijzondere 48-uur weergave te zien. Met een knop bovenin beeld open je de grafiek die zo duidelijk per drie uur het weerpictogram ten hoogte van de temperatuur laat zien. Ook dit overzicht past beter op het scherm van de telefoon voortaan.

Het 14-dagen overzicht is daarnaast ook strak getrokken, en het tabblad Plaatsen laat zich eenvoudiger bedienen. Door de minder priegelige cijfers hier en daar, voelt de app robuuster dan tevoren. Dat is niet geheel toevallig: Weeronline zegt in versie 1.1 ook stabiliteits- en snelheidsverbeteringen te hebben aangebracht in de app.

De grootste toevoeging is dat je verschillende pushberichtenfilters kan aanmaken, voor verschillende plaatsen. Je kiest altijd de plaats en de waarschuwing: weeralarm, hooikoorts algemeen, hooikoorts pollen, hooikoorts gras of zonkracht. Zo kan je dus een weeralarm instellen voor je vakantiehuisje in Scheveningen en een hooikoorts-alarm voor je eigen woonplaats laten pushen. Een buienalarm ontbreekt nog altijd. Daar profiteert de app Regenmelding zichtbaar van: die staat momenteel erg hoog in de lijst met best verkochte apps.

Downloaden: Weeronline (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 10:49
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, regenmelding, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.