Dragon Quest VIII: PlayStation 2-klassieker voor iOS verschenen

Dragon Quest VIII is voor de iPhone, iPad en iPod touch verschenen. Deze game van Square Enix verscheen eerst voor PlayStation 2.

Dragon Quest 8 iOSFans van diepgaande rollenspellen hebben op Hemelvaart wat te doen: Square Enix heeft namelijk Dragon Quest VIII uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. In Dragon Quest VIII ga je op reis met een groep van vier avonturiers, die de vloek op een vervloekte koning en prinses proberen te doorbreken. Dat blijkt nogal een taak: voordat je Dragon Quest hebt uitgespeeld, zul je tientallen speluren achter de boeg hebben. Dat mag ook wel, want voor die vele uren moet je flink wat geld neerleggen.

Dragon Quest VIII iOS screenshotDragon Quest VIII is een rollenspel van de meest traditionele soort. De groep van vier gaat de ene kerker na de ander in, waartussen ze uitrusten in dorpjes en steden die ze tegenkomen. Ondertussen groei je in level, koop je betere bepantsering en help je hier en daar een door monsters geteisterde boer of boerin.

Deze oude, vertrouwde spelstructuur is ook precies waar fans van Dragon Quest zo weg van zijn. Niet heel gek: de Dragon Quest-serie is één van de oudste RPG-reeksen, waarvan het eerste deel al in 1986 verscheen. Sindsdien is de kern van Dragon Quest grotendeels gelijk gebleven, tot genoegen van de fans: de games worden vooral in Japan nog met veel enthousiasme ontvangen.

Dragon Quest VIII is duur. De game wordt uitgegeven door Square Enix, een bedrijf berucht om vrij prijzige ports van oude klassiekers. De Final Fantasy-spellen kosten tussen de 10 en 20 euro, en Dragon Quest VIII valt in deze zelfde klasse: het spel wordt verkocht voor maar liefst €17,99. Vrij prijzig vergeleken met andere iOS-spellen, maar voordelig als je het vergelijkt met de winkelprijs voor de PlayStation 2-versie: toen het origineel verscheen, kostte hij maar liefst 60 euro.

Downloaden: Dragon Quest VIII (€17,99, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2014, 12:00
Categorie Games
Onderwerp square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.