Space Hulk: strategische sci-fi-game in Warhammer 40K-universum

Space Hulk is een tactisch sci-fi-spel dat afspeelt in het Warhammer 40K-universum. Je leidt een groep Space Marines in een aanval op een groot schip.

Space Hulk teaserHet nieuwe Space Hulk volgt in de voetsporen van Warhammer Quest, maar doet dit met een sci-fi-sausje. De game speelt af in het Warhammer 40K-universum, waar je aan het hoofd staat van een groep Space Marines. Aan jullie de taak om een groot ruimteschip te betreden en een aanvallende groep aliens te elimineren. Dit doe je door beurtelings stappen te zetten in een grote spelomgeving die je van boven bekijkt. Je moet zorgvuldig kiezen waar je soldaten heen lopen, wie ze aanvallen en hoe ze deze aanval uitvoeren. Je krijgt daar alle tijd voor, maar daar staat tegenover dat een verkeerde keus grote gevolgen kan hebben.

Hoewel je soldaten beurtelings beweegt, kun je in één beurt flink wat acties uitvoeren. Iedere soldaat heeft namelijk een bepaald aantal commandopunten die je kunt spenderen voordat je beurt helemaal voorbij is. Je kunt hierdoor dus in één keer heel veel stappen zetten, of op je plek blijven en meermaals bepaalde wapens afvuren.

Space Hulk

Space Hulk is gebaseerd op het gelijknamige bordspel, maar verschilt op een aantal manieren flink. Zo zijn missies vrij gestructureerd en neem je het op tegen computergestuurde tegenstanders in plaats van een andere speler. Hierdoor kan Space Hulk een (simpel) verhaal vertellen in de loop van twaalf missies. Wil je de wat klassiekere ervaring beleven, dan is het wel alsnog mogelijk om het tegen andere gamers op te nemen. De multiplayermodus is zoals in veel andere iOS-spellen asynchroon, waardoor je na het maken van je zet op een later moment kunt terugkeren. Bijzonder is dat je het ook kunt opnemen tegen spelers van de Windows- en Mac-versie van de game.

Naast Warhammer Quest zijn er nog meer games die het principe van Space Hulk hanteren. Zo moest je in XCOM ook tactisch te werk gaan met een groep soldaten en deden we onlangs nog hetzelfde met dode Japanse krijgers in Skulls of the Shogun.

Downloaden: Space Hulk (€8,99, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2013, 12:19
Categorie Games
Onderwerp space

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.